Biftečky
- mleté hovězí maso 800 g
- sůl 1 lžička
- pepř (čerstvě namletý) 1/2 lžičky
- cibule (malá) 1 ks
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou bílý) 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 75 ml
- oregano 2 lžičky
- hladkolistá petržel 1 lžíce
- strouhanka 4 lžíce
Cibulové květy
- červená cibule (velká) 4 ks
- olivový olej 100 ml
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou tmavý) 4 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- med 1 lžíce
- voda 100 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Přidejte vše ostatní na biftečky a řádně rukama promíchejte. Vytvořte 4 placky a ogrilujte je asi 4 minuty z každé strany.
- Cibuli krájejte na osminy, přičemž řez zastavte 1 cm od spodku. Všechny ostatní ingredience promíchejte a vytvořte zálivku.
- Cibule zalijte směsí, přendejte na pekáč, přikryjte alobalem a pečte 25 minut při 200 ˚C.