archiv Lamart

Zelený chřest s jednoduchou citronovou omáčkou

Moje hodnocení
10x

Zelený chřest je sám o sobě dokonalou lahůdkou, která nepotřebuje komplikované zpracování. Jednoduše ho uvařte na páře, stačí jen chvilka, aby si chřest zachoval barvu i křupavost. A k němu podávejte výtečnou máslovou omáčku dochucenou bílým vínem a citronovou kůrou, která dodá omáčce nádhernou svěžest.

4 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy

  1. 150 g másla nakrájejte na kostičky a zakryté dejte do mrazáku.
  2. Zelený chřest oloupejte ve spodní třetině a odstraňte dřevnaté konce. Chřest umyjte a vařte v páře 6–9 minut na skus.
  3. Oloupejte šalotku, nakrájejte ji nadrobno a zesklovaťte na 25 g másla. Přilijte bílé víno, přiveďte k varu a zredukujte na polovinu. Přidejte horký zeleninový vývar a nechte svařit na cca 75 ml.
  4. Omáčku sejměte ze sporáku. Metličkou postupně zašlehejte kousky studeného másla. Omáčku ochuťte solí, bílým pepřem a citronovou kůrou.
  5. Chřest osolte a podávejte s omáčkou, ideálně na nahřátých talířích. Chutná výborně s novými bramborami.

PRIMA TIP: Pro přípravu kvalitního jídla a nápojů nestačí použít jen vynikající suroviny, ale důležité jsou i spotřebiče a nádobí, na kterých se potraviny připravují. Značka Lamart nabízí domácnostem i profesionálním kuchařům perfektní vybavení pro přípravu jídla v několika řadách, podle možností jejich rozpočtů, tak aby kvalitní vybavení bylo dostupné co nejširší skupině milovníků dobrého jídla.

Řada kuchyňského nádobí Lamart by Piere Lamart byla inspirována zkušenostmi a hravým přístupem k vaření tohoto jedinečného francouzského kuchařského profesionála, který byl srdcem a duší malé rodinné brasserie v úrodné oblastí Bretagne, na pobřeží Atlantského oceánu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Lamart


Přečtěte si také

Recepty