Suroviny
- polohrubá mouka 1 a 1/2 hrnku
- cukr krupice 1 a 1/4 hrnku
- kakao 2/3 hrnku
- jedlá soda 1/2 lžičky
- rostlinné mléko 3/4 hrnku
- káva (uvařená ) 3/4 hrnku
- rostlinný olej 1/3 hrnku
- jablečný ocet 1 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
Krém
- kokosový krém (nebo tuhé části kokosového mléka) 1 plechovka
- hořká čokoláda (kvalitní) 250 g
Postup přípravy
- V míse smíchejte všechny suché ingredience. V druhé míse promíchejte rostlinné mléko s octem a nechte 5 minut stát. Přimíchejte kávu s olejem a opatrně promíchejte se suchými surovinami.
- Přendejte na muffinový plech vyložený papírovými košíčky a pečte přibližně 20 minut na 180 °C. Nechte vystydnout.
- V rendlíku ohřejte kokosové mléko, odstavte z plotny a přidejte nalámanou čokoládu. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladký krém. Krém dejte asi na hodinu do lednice a poté vyšlehejte.
- Cupcakes zdobte krémem, lesním ovocem či srdíčkem z červené řepy.
PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.
Valentýnské cupcakes nejen pro vegany 2 Zdroj: Česká veganská společnost