Najděte si recept
Na co máte chuť?

Valentýnské cupcakes nejen pro vegany
Valentýn sice v našich končinách už zdomácněl, ale většina z nás nepropadá šílenství, které probíhá na druhé straně Atlantiku. V Česku je to spíše příležitost pro malou a milou pozornost, kterou svému partnerovi ukážeme, že na něj myslíme :))) Zatímco muži to řeší květinou, ženy na oplátku zařídí něco dobrého. Pokud si váš partner potrpí na sladké, upečte mu tyhle výtečné cupcakes s lahodným krémem. A ano..., jsou veganské a hříšně dobré!
do 1 hodiny
Suroviny
- polohrubá mouka 1 a 1/2 hrnku
- cukr krupice 1 a 1/4 hrnku
- kakao 2/3 hrnku
- kypřicí prášek 1 lžička
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- rostlinné mléko 3/4 hrnku
- uvařená káva 3/4 hrnku
- rostlinný olej 1/3 hrnku
- jablečný ocet 1 lžíce
Krém:
- kokosový krém nebo tuhé části kokosového mléka 1 plechovka
- kvalitní hořká čokoláda 250 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V míse smíchejte všechny suché ingredience. V druhé míse promíchejte rostlinné mléko s octem a nechte 5 minut stát. Přimíchejte kávu s olejem a opatrně promíchejte se suchými surovinami.
- Přendejte na muffinový plech vyložený papírovými košíčky a pečte přibližně 20 minut na 180 °C. Nechte vystydnout.
- V rendlíku ohřejte kokosové mléko, odstavte z plotny a přidejte nalámanou čokoládu. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladký krém. Krém dejte asi na hodinu do lednice a poté vyšlehejte.
- Cupcakes zdobte krémem, lesním ovocem či srdíčkem z červené řepy.
PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.