Česká veganská společnost

Valentýnské cupcakes nejen pro vegany

Moje hodnocení
13x

Valentýn sice v našich končinách už zdomácněl, ale většina z nás nepropadá šílenství, které probíhá na druhé straně Atlantiku. V Česku je to spíše příležitost pro malou a milou pozornost, kterou svému partnerovi ukážeme, že na něj myslíme :))) Zatímco muži to řeší květinou, ženy na oplátku zařídí něco dobrého. Pokud si váš partner potrpí na sladké, upečte mu tyhle výtečné cupcakes s lahodným krémem. A ano..., jsou veganské a hříšně dobré!

1 porce
60 minut
americká

Suroviny

Krém

  • kokosový krém (nebo tuhé části kokosového mléka) 1 plechovka
  • hořká čokoláda (kvalitní) 250 g

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte všechny suché ingredience. V druhé míse promíchejte rostlinné mléko s octem a nechte 5 minut stát. Přimíchejte kávu s olejem a opatrně promíchejte se suchými surovinami.
  2. Přendejte na muffinový plech vyložený papírovými košíčky a pečte přibližně 20 minut na 180 °C. Nechte vystydnout.
  3. V rendlíku ohřejte kokosové mléko, odstavte z plotny a přidejte nalámanou čokoládu. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladký krém. Krém dejte asi na hodinu do lednice a poté vyšlehejte.
  4. Cupcakes zdobte krémem, lesním ovocem či srdíčkem z červené řepy.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty