Najděte si recept
Na co máte chuť?

Těstoviny s houbovou omáčkou
S těstovinami jde všechno snadno a rychle! Snadno se připravují, jsou rychle hotové, sluší jim jednoduchá úprava a také jejich výroba je dosti nenáročná. Vyrábějí se totiž jen z mouky a vody, popřípadě vajec. Mají nízký obsah tuku, nulový či minimální obsah cholesterolu a nízkou hodnotu glykemického indexu. A chutnají jednoduše skvěle téměř s čímkoliv. My jsme tentokrát sáhli po čerstvých lokálních surovinách a vydali jsme se posbírat pár hub. Ty společně se zakysanou smetanou, pažitkou a majoránkou na talíři vykouzlily pořádnou parádu!
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- těstoviny, např. široké nudle 500 g
- čerstvé houby 3 hrsti
- zakysaná smetana 2 lžíce
- česnek 1 velký stroužek
- čerstvá majoránka
- čerstvá pažitka
- slunečnicový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Těstoviny uvařte podle návodu na balení.
- V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
- Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.
- Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkami.
PRIMA TIP: Inspiraci pro vaření s kvalitními lokálními surovinami najdete na webu Akademie kvality.