návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Těstoviny s houbovou omáčkou

Hodnoceno: 2x
4–6 porce
do 30 minut
Těstoviny s houbovou omáčkou
Autor: akademiekvality.cz Těstoviny s houbovou omáčkou
S těstovinami jde všechno snadno a rychle! Snadno se připravují, jsou rychle hotové, sluší jim jednoduchá úprava a také jejich výroba je dosti nenáročná. Vyrábějí se totiž jen z mouky a vody, popřípadě vajec. Mají nízký obsah tuku, nulový či minimální obsah cholesterolu a nízkou hodnotu glykemického indexu. A chutnají jednoduše skvěle téměř s čímkoliv. My jsme tentokrát sáhli po čerstvých lokálních surovinách a vydali jsme se posbírat pár hub. Ty společně se zakysanou smetanou, pažitkou a majoránkou na talíři vykouzlily pořádnou parádu!

Postup

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na balení. 
  2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti. 
  3. Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.
  4. Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkami. 

PRIMA TIP: Inspiraci pro vaření s kvalitními lokálními surovinami najdete na webu Akademie kvality.

Těstoviny s houbovou omáčkou
Autor: akademiekvality.cz Těstoviny s houbovou omáčkou
Těstoviny s houbovou omáčkou
Autor: akademiekvality.cz Těstoviny s houbovou omáčkou
Související témata: houbová omáčka , houby , lesní houby , Hlavní jídla