Akademiekvality.cz

Těstoviny s houbovou omáčkou

Moje hodnocení
10x

S těstovinami jde všechno snadno a rychle! Snadno se připravují, jsou rychle hotové, sluší jim jednoduchá úprava a také jejich výroba je dosti nenáročná. Vyrábějí se totiž jen z mouky a vody, popřípadě vajec. Mají nízký obsah tuku, nulový či minimální obsah cholesterolu a nízkou hodnotu glykemického indexu. A chutnají jednoduše skvěle téměř s čímkoliv. My jsme tentokrát sáhli po čerstvých lokálních surovinách a vydali jsme se posbírat pár hub. Ty společně se zakysanou smetanou, pažitkou a majoránkou na talíři vykouzlily pořádnou parádu!

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na balení.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
  3. Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.
  4. Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkami.

PRIMA TIP: Inspiraci pro vaření s kvalitními lokálními surovinami najdete na webu Akademie kvality.

Vyzkoušejte také smetanovou houbovou omáčku s houskovým knedlíkem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Houbová smetanová omáčka a hrnkový knedlík

Houbová sezona na talíři

Když přijde ta chvíle, kdy příroda štědře rozdává své dary, český národ jako jeden muž vyrazí do lesa a popuzdí uzdu národní vášní – houbaření. Je to fenomén, který mimo střední a východní Evropu nemá ve světě obdobu. V zásobě máme nespočet skvělých houbových receptů, díky kterým úlovek z lesa umíme proměnit v báječné lahůdky. Inspirujte se některými z nich.

Jihočeská kulajda | Nakládané houby | Houbové italské risotto | Houbový guláš | Smaženice s vejci | Smažené bedly | Houbové karbanátky | Gobova juha

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty