návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Slovenská omeleta s bramborem a slaninou

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Slovenská omeleta s bramborem a slaninou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Slovenská omeleta s bramborem a slaninou
V provedení slovenských horalů se z omelety stává vydatné hlavní jídlo – na chladné jarní dny přesně to pravé.

Postup

  1. Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej s máslem, přidejte plátky brambor a za občasného prohození je opékejte, dokud nemají zlatavou barvu. Postupně přidávejte slaninu a šalotku, ochuťte solí a pepřem a pokračujte v opékání ještě asi 10 minut.
  2. Mezitím rozšlehejte v míse vejce s nasekaným česnekem, lístky čerstvé majoránky, solí a pepřem. Kdo má rád pikantní chuť, může v této fázi přidat ještě nadrobno nasekanou chilli papričku.
  3. Směs nalijte na opečené brambory se slaninou a šalotkou a pánev dejte na dalších 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Omeletu překlopte na talíř a podávejte s domácí nakládanou zeleninou, například s beraními rohy, okurkami nebo dalšími chuťovkami.

Slovenská omeleta s bramborem a slaninou  Foto: Slovenská omeleta s bramborem a slaninou; foto: L.A. CREATIVE FOOD