Slaný obrácený koláč z červené řepy
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Slaný obrácený koláč z červené řepy
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Postup přípravy
-
Na pánev vlijte ocet a zahřejte. Přidejte med, máslo, podle chuti osolte a opepřete.
-
Přihoďte najemno posekaný česnek a tymián. Nechte chvilku redukovat, až se směs začne táhnout.
-
Řepy nakrájejte na plátky o tloušťce cca 0,5 cm, osolte z obou stran a postupně vkládejte do pánve. Obalte je směsí z obou stran.
-
Klaďte od středu na dno koláčové formy (pozor, nepoužívat tu s odnímatelným dnem, jinak šťáva poteče ven) a zbytkem šťávy přelijte.
-
Listové těsto vyválejte a překryjte jím celou formu. Okraje těsta zastrkejte podél krajů ke dnu, párkrát ho propíchněte špičkou nože a formu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.
-
Pečte cca 30 minut. Vyjměte z trouby a nechte chvilku odstát, bublající šťáva se vsákne a teprve pak koláč obraťte.
-
Formu přiklopte větším talířem a otočte dnem vzhůru. Ještě teplý koláč pokryjte pár kousky sýra, buď kozím, nebo nějakým chuťově výraznějším (např. gorgonzolou).
Slaný obrácený koláč z červené řepy 2
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Slaný obrácený koláč z červené řepy 2
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno