archiv Lamart

Salát ze zeleného chřestu s jahodami a krevetami

Moje hodnocení
3x

Možná se vám kombinace chřestu a jahod zdá trochu zvláštní, ale stačí jednou vyzkoušet a pochopíte, jak skvělá je! Pokud přidáte vařené krevety, které mají jemně nasládlou chuť, vytvoříte velmi harmonický salát, který můžete servírovat jako lehkou večeři.

4 porce
30 minut

Salát

Zálivka

Postup přípravy

  1. Očištěný zelený chřest vložte do vroucí vody, do které přidejte lžičku cukru a nechte asi 2 minuty povařit. Vyjměte a ihned zchlaďte v ledové vodě. Okapaný chřest nakrájejte na kousky.
  2. Jahody očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Smíchejte s nakrájeným chřestem, opranou rukolou a špenátem.
  3. Med, citronovou a zázvorovou šťávu smíchejte dohromady, přidejte olivový olej a nasekané bylinky a důkladně promíchejte.
  4. Dresinkem pokapejte salát a lehce promíchejte. Nandejte na talíře a doplňte uvařenými oloupanými krevetami.

PRIMA TIP: Pro přípravu kvalitního jídla a nápojů nestačí použít jen vynikající suroviny, ale důležité jsou i spotřebiče a nádobí, na kterých se potraviny připravují. Značka Lamart nabízí domácnostem i profesionálním kuchařům perfektní vybavení pro přípravu jídla v několika řadách podle možností jejich rozpočtů, tak aby kvalitní vybavení bylo dostupné co nejširší skupině milovníků dobrého jídla.

Řada kuchyňského nádobí Lamart by Piere Lamart byla inspirována zkušenostmi a hravým přístupem k vaření tohoto jedinečného francouzského kuchařského profesionála, který byl srdcem a duší malé rodinné brasserie v úrodné oblastí Bretagne na pobřeží Atlantského oceánu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Lamart


Přečtěte si také

Recepty