Salát
- zelený chřest 500 g
- jahody (čerstvé ) 300 g
- krevety (vařené ) 250 g
- rukola 100 g
- baby špenát 50 g
Zálivka
- med 50 g
- citronová šťáva 50 ml
- zázvorová šťáva 10 ml
- olivový olej 50 ml
- máta (čerstvá, nasekaná) 1 lžíce
- koriandr (čerstvý, nasekaný) 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
- Očištěný zelený chřest vložte do vroucí vody, do které přidejte lžičku cukru a nechte asi 2 minuty povařit. Vyjměte a ihned zchlaďte v ledové vodě. Okapaný chřest nakrájejte na kousky.
- Jahody očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Smíchejte s nakrájeným chřestem, opranou rukolou a špenátem.
- Med, citronovou a zázvorovou šťávu smíchejte dohromady, přidejte olivový olej a nasekané bylinky a důkladně promíchejte.
- Dresinkem pokapejte salát a lehce promíchejte. Nandejte na talíře a doplňte uvařenými oloupanými krevetami.
PRIMA TIP: Pro přípravu kvalitního jídla a nápojů nestačí použít jen vynikající suroviny, ale důležité jsou i spotřebiče a nádobí, na kterých se potraviny připravují. Značka Lamart nabízí domácnostem i profesionálním kuchařům perfektní vybavení pro přípravu jídla v několika řadách podle možností jejich rozpočtů, tak aby kvalitní vybavení bylo dostupné co nejširší skupině milovníků dobrého jídla.
Řada kuchyňského nádobí Lamart by Piere Lamart byla inspirována zkušenostmi a hravým přístupem k vaření tohoto jedinečného francouzského kuchařského profesionála, který byl srdcem a duší malé rodinné brasserie v úrodné oblastí Bretagne na pobřeží Atlantského oceánu.
Salát ze zeleného chřestu s jahodami a krevetami Zdroj: archiv Lamart