Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát ze zeleného chřestu s jahodami a krevetami
Možná se vám kombinace chřestu a jahod zdá trochu zvláštní, ale stačí jednou vyzkoušet a pochopíte, jak skvělá je! Pokud přidáte vařené krevety, které mají jemně nasládlou chuť, vytvoříte velmi harmonický salát, který můžete servírovat jako lehkou večeři.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Salát:
- zelený chřest 500 g
- čerstvé jahody 300 g
- vařené krevety 250 g
- rukola 100 g
- baby špenát 50 g
Zálivka:
- med 50 g
- citronová šťáva 50 ml
- zázvorová šťáva 10 ml
- olivový olej 50 ml
- čerstvá máta, nasekaná 1 lžíce
- čerstvý koriandr, nasekaný 1 lžíce
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Očištěný zelený chřest vložte do vroucí vody, do které přidejte lžičku cukru a nechte asi 2 minuty povařit. Vyjměte a ihned zchlaďte v ledové vodě. Okapaný chřest nakrájejte na kousky.
- Jahody očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Smíchejte s nakrájeným chřestem, opranou rukolou a špenátem.
- Med, citronovou a zázvorovou šťávu smíchejte dohromady, přidejte olivový olej a nasekané bylinky a důkladně promíchejte.
- Dresinkem pokapejte salát a lehce promíchejte. Nandejte na talíře a doplňte uvařenými oloupanými krevetami.
PRIMA TIP: Pro přípravu kvalitního jídla a nápojů nestačí použít jen vynikající suroviny, ale důležité jsou i spotřebiče a nádobí, na kterých se potraviny připravují. Značka Lamart nabízí domácnostem i profesionálním kuchařům perfektní vybavení pro přípravu jídla v několika řadách podle možností jejich rozpočtů, tak aby kvalitní vybavení bylo dostupné co nejširší skupině milovníků dobrého jídla.
Řada kuchyňského nádobí Lamart by Piere Lamart byla inspirována zkušenostmi a hravým přístupem k vaření tohoto jedinečného francouzského kuchařského profesionála, který byl srdcem a duší malé rodinné brasserie v úrodné oblastí Bretagne na pobřeží Atlantského oceánu.