Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rýže podle císařovny

4 porce
do 30 minut
Rýže podle císařovny
Rýže podle císařovny
Že si z rýže můžete připravit i skvělý dezert, vám dokáže Zdeněk Pohlreich v dalším dílu pořadu Teď vaří šéf. Kromě rýže této lahůdce dominuje i sladké mango.
Reklama

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy". 

Reklama

Postup

  1. V hrnci svařte mléko se špetkou kvalitní soli. Do misky si připravte kandované ovoce, pokapejte ho rumem a nechte chvíli nasát. V další mističce si připravte želatinu, nejlépe plátkovou, protože není náročná na přípravu.
  2. Propláchnutou dlouhozrnnou rýži přidejte do mléka, promíchejte a přisypte asi dvě lžíce cukru.
  3. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte zrníčka a oboje přidejte do hrnce.
  4. Když se mléko odpaří a rýže je měkká, vyndejte vanilkový lusk a vmíchejte kandované ovoce s rumem. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte ji do rýže. Horkou směs nandejte do připravených skleniček, nechte chvíli zchladnout a pak přemístěte do lednice.
  5. Mezitím si v míse našlehejte šlehačku. Vychlazenou rýži vyndejte z ledničky, navrstvěte nakrájené mango a navrch dejte trochu šlehačky. Můžete ozdobit lístkem čerstvé máty a podávejte.
Reklama

Rýže podle císařovny Foto:

Rýže podle císařovny Foto:

Rýže podle císařovny

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama