Pomazánka z červené řepy s ricottou
Zdroj: profimedia.cz
Pomazánka z červené řepy s ricottou
Zdroj:
profimedia.cz
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 180 °C. Řepám odřízněte kořínky, položte je na alobal a zakapejte olivovým olejem. Zabalte do balíčku a v troubě pečte asi 1 hodinu.
-
Nechte lehce zchladnout, poté řepy oloupejte a vložte do robotu. Přisypte propláchnutou a okapanou cizrnu, sýr ricotta a koření. Směs rozmixujte dohladka. Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
-
Prima tip: Místo ricotty můžete použít čerstvý kozí sýr, pomazánka bude mít výraznější chuť.
Pomazánka z červené řepy s ricottou 2
Pomazánka z červené řepy s ricottou 2