Pomazánka z červené řepy s ricottou

Moje hodnocení
15x

Tahle pomazánka vás ohromí nejen sytou barvou, ale především skvělou chutí. Namažte si ji na chleba nebo ji servírujte jako dip k zelenině.

6 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Řepám odřízněte kořínky, položte je na alobal a zakapejte olivovým olejem. Zabalte do balíčku a v troubě pečte asi 1 hodinu.
  2. Nechte lehce zchladnout, poté řepy oloupejte a vložte do robotu. Přisypte propláchnutou a okapanou cizrnu, sýr ricotta a koření. Směs rozmixujte dohladka. Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  3. Prima tip: Místo ricotty můžete použít čerstvý kozí sýr, pomazánka bude mít výraznější chuť.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty