Polévka Tom Kha Gai
Zdroj: My Cooking Diary
Polévka Tom Kha Gai
Zdroj:
My Cooking Diary
Postup přípravy
-
Šalotku a česnek nakrájejte najemno, zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, chilli nakrájejte na kolečka, kuřecí maso na tenké nudličky a citronovou trávu naklepejte tupou hranou nože tak, aby se z ní uvolnilo co nejvíc aroma.
-
Pokud máte citronovou trávu dostatečně dlouhou, můžete ji pak uvázat do uzlíčku, aby se z polévky po uvaření líp vytahovala. Pokud nemáte, rozpulte ji.
-
Na oleji si v hrnci (nebo we woku) opečte lehce šalotku, pak přidejte nasekaný česnek a chilli a opékejte asi minutu, dokud se všechno krásně nerozvoní.
-
Všechno pak zalijte kuřecím vývarem, kokosovým mlékem, přidejte citronovou trávu, zázvor a nechte tak deset minut povařit.
-
Pak přidejte kuřecí maso na nudličky, žampiony, rybí omáčku, cukr a limetovou šťávu. Všechna dochucovadla doporučujeme dávat nejdřív v menším množství a radši pak přidat na konci vaření.
-
Polévku vařte cca 5 až 8 minut, dokud maso nebude uvařené.
-
Z hotové polévky odstraňte citronovou trávu a finálně dochuťte. Rybí omáčku používejte místo soli.
-
Finální talíř dozdobte nasekanou čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a chilli.
Polévka Tom Kha Gai 2
Zdroj: My Cooking Diary
Polévka Tom Kha Gai 2
Zdroj:
My Cooking Diary