Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Polévka Tom Kha Gai
Suroviny (2 porce)
- slunečnicový olej 1 lžíce
- šalotka 1 ks
- česnek 1 větší stroužek
- kousek čerstvého zázvoru 5 cm
- kousek čerstvé chilli papričky podle chuti
- kuřecí prso cca 200 g
- hrst žampionů
- kuřecí nebo zeleninový vývar 250 ml
- kokosové mléko 400 ml
- stonek citronové trávy 1 ks
- rybí omáčka 2 lžíce
- třtinový cukr 1 lžíce
- šťáva z půlky limetky
- jarní cibulka, chilli a čerstvý koriandr na dozdobení
Postup
- Šalotku a česnek nakrájejte najemno, zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, chilli nakrájejte na kolečka, kuřecí maso na tenké nudličky a citronovou trávu naklepejte tupou hranou nože tak, aby se z ní uvolnilo co nejvíc aroma.
- Pokud máte citronovou trávu dostatečně dlouhou, můžete ji pak uvázat do uzlíčku, aby se z polévky po uvaření líp vytahovala. Pokud nemáte, rozpulte ji.
- Na oleji si v hrnci (nebo we woku) opečte lehce šalotku, pak přidejte nasekaný česnek a chilli a opékejte asi minutu, dokud se všechno krásně nerozvoní.
- Všechno pak zalijte kuřecím vývarem, kokosovým mlékem, přidejte citronovou trávu, zázvor a nechte tak deset minut povařit.
- Pak přidejte kuřecí maso na nudličky, žampiony, rybí omáčku, cukr a limetovou šťávu. Všechna dochucovadla doporučujeme dávat nejdřív v menším množství a radši pak přidat na konci vaření.
- Polévku vařte cca 5 až 8 minut, dokud maso nebude uvařené.
- Z hotové polévky odstraňte citronovou trávu a finálně dochuťte. Rybí omáčku používejte místo soli.
- Finální talíř dozdobte nasekanou čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a chilli.
My Cooking Diary
My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.
Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování.
V roce 2017 jsem vydala svou první kuchařku, v které najdete 90 receptů, které vám poskytnou inspiraci od rána do večera na jeden měsíc. Navíc je na začátku 10 základních receptů, které se vám budou hodit pro tvorbu těch ostatních.