Suroviny
- žampiony (velké ) 4 ks
- červená paprika 1/2 ks
- slanina (libová ) 4 plátky
- červená cibule 1/2 ks
- kuřecí prsa (bez kůže a viditelného tuku) 4 ks
- rajčata (soudková) 2 ks
- čedar (nízkotučný, nastrouhaný) 80 g
- bylinky (sušené italské ) 1 lžička
Postup přípravy
- Žampiony nakrájejte na tenké plátky, papriku zbavte jádřince a nasekejte ji na tenké nudličky. Slaninu nakrájejte na 20 špalíčků, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Troubu předehřejte na 200 °C. Do každého kuřecího prsa udělejte po šířce pět zářezů, asi do tří čtvrtin masa. Buďte opatrní, abyste je neprořízli až dolů. Do každého zářezu dejte jeden plátek žampionu, jeden plátek papriky, jeden plátek slaniny a pár proužků cibule. Prsa položte na plech a pečte v troubě 20 minut nebo dokud nebude maso propečené.
- Rajčata nakrájejte na osm tenkých plátků. Až bude kuře hotové, položte na každé prso dva plátky rajčete a posypte 20 g nastrouhaného sýra a špetkou bylinek. Plech vraťte do trouby a pečte dalších 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a nezhnědne.
Pečené kuře plněné pizzou Zdroj: Špetka chuti