reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečené kuře plněné pizzou
Autor: Špetka chuti Pečené kuře plněné pizzou

Pečené kuře plněné pizzou

Hodnoceno: 7x
Ano, čtete správně. Není to kuřecí pizza, ale kuře plněné pizzou. Kuřecí prsa slouží jako zdravé, bílkovinami nabité těsto pro bohatou náplň ze zeleniny, slaniny a sýra. Skvělá večeře i nedělní oběd, tohle jídlo si zamilujete po prvním soustu. A můžete ho variovat podle libosti.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Žampiony nakrájejte na tenké plátky, papriku zbavte jádřince a nasekejte ji na tenké nudličky. Slaninu nakrájejte na 20 špalíčků, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Do každého kuřecího prsa udělejte po šířce pět zářezů, asi do tří čtvrtin masa. Buďte opatrní, abyste je neprořízli až dolů. Do každého zářezu dejte jeden plátek žampionu, jeden plátek papriky, jeden plátek slaniny a pár proužků cibule. Prsa položte na plech a pečte v troubě 20 minut nebo dokud nebude maso propečené.
  3. Rajčata nakrájejte na osm tenkých plátků. Až bude kuře hotové, položte na každé prso dva plátky rajčete a posypte 20 g nastrouhaného sýra a špetkou bylinek. Plech vraťte do trouby a pečte dalších 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a nezhnědne.
Pečené kuře plněné pizzou
Autor: Špetka chuti Pečené kuře plněné pizzou

Další odlehčené recepty plné chuti najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které vychází 17. června: 

Časopis Prima FRESH léto 2020

Oslavte léto pod širým nebem s čerstvým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Špetka chuti
Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Kate a Kay vedly společně 12 let restauraci v Británii, když zjistily, že se jejich oblečení podezřele zmenšuje. Místo tvrdé diety se pečlivě podívaly na to, co každý den jedí a rozhodly se upravit svůj jídelníček tak, aby si jídlo stále užívaly, ale zbytečně nekynuly. Za rok zhubly dohromady téměř 80 kg a rozhodly se o své zkušenosti podělit.

Blog pinchofnom.com zaznamenal raketový úspěch, stejně jako zájem fanoušků na sociálních sítích. Očekávaná kniha Pinch of Nom – Špetka chuti konečně vychází i v češtině. Obsahuje sto lákavých, lahodných a zároveň jednoduchých receptů, z nichž třetina je vegetariánská. Každý recept zkouší dvacet členů komunity Pinch of Nom, kteří zaručují, že výsledný pokrm je skutečně zdravý, chutný a mimořádně snadný na přípravu. Užijte si mlsání bez výčitek a zjistěte, že dobře jíst může být báječná zábava bez únavného počítání kalorií. 

Vydalo nakladatelství Esence

Související témata: kuřecí prsa , pizza , Hlavní jídla