Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Pečené kuře plněné pizzou

Moje hodnocení
8x

Ano, čtete správně. Není to kuřecí pizza, ale kuře plněné pizzou. Kuřecí prsa slouží jako zdravé, bílkovinami nabité těsto pro bohatou náplň ze zeleniny, slaniny a sýra. Skvělá večeře i nedělní oběd, tohle jídlo si zamilujete po prvním soustu. A můžete ho variovat podle libosti.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • velké žampiony 4 ks
  • červená paprika 1/2 ks
  • libová slanina 4 plátky
  • červená cibule 1/2 ks
  • kuřecí prsa (bez kůže a viditelného tuku) 4 ks
  • soudková rajčata 2 ks
  • čedar (nízkotučný čedar, nastrouhaný) 80 g
  • sušené italské bylinky 1 lžička

Postup přípravy

  1. Žampiony nakrájejte na tenké plátky, papriku zbavte jádřince a nasekejte ji na tenké nudličky. Slaninu nakrájejte na 20 špalíčků, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Do každého kuřecího prsa udělejte po šířce pět zářezů, asi do tří čtvrtin masa. Buďte opatrní, abyste je neprořízli až dolů. Do každého zářezu dejte jeden plátek žampionu, jeden plátek papriky, jeden plátek slaniny a pár proužků cibule. Prsa položte na plech a pečte v troubě 20 minut nebo dokud nebude maso propečené.
  3. Rajčata nakrájejte na osm tenkých plátků. Až bude kuře hotové, položte na každé prso dva plátky rajčete a posypte 20 g nastrouhaného sýra a špetkou bylinek. Plech vraťte do trouby a pečte dalších 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a nezhnědne.

Další odlehčené recepty plné chuti najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které vychází 17. června:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

luxor

Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci. 

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).


Přečtěte si také

Recepty