Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mleté maso na grilu s meduňkovou marinádou
Mleté maso nemusíte grilovat pouze jako náplň do hamburgerů. Připravte si dobré karbanátky, které oživíte zajímavou marinádou s meduňkou a citronem. Svěží kombinaci doplňte pečeným česnekem.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- mlěté hovězí maso 500 g
- Žloutek 1 ks
- Mléko 2 lžíce
- jarní cibulka 3–4 kusy
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Na marinádu:
- extra panenský olivový olej 4 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- citronová štáva 1 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- meduňka
- Pečivo
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mleté hovězí maso smíchejte ve větší míse se žloutkem, mlékem a nasekanou jarní cibulkou. Dochuťte solí a pepřem. Propracujte pořádně rukama a nechte chvíli uležet. Poté vytvarujte placičky a grilujte je z obou stran dozlatova po dobu asi 5 minut.
- Mezitím si připravte marinádu z oleje, na plátky nakrájeného česneku, citronové šťávy, soli, pepře a čerstvě nasekané meduňky.
- Ugrilované maso potřete marinádou a podávejte s pečivem.
- Prima tip: Když rozkrojíte celou paličku česneku a necháte jej ugrilovat spolu s masem, můžete si na něm také pochutnat.
JEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni
Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.
Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.
Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.
Vydalo nakladatelství Smart Press