Suroviny
- mleté hovězí maso 500 g
- žloutek 1 ks
- mléko 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Na marinádu
- extra virgin olivový olej 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- meduňka
- pečivo
Postup přípravy
- Mleté hovězí maso smíchejte ve větší míse se žloutkem, mlékem a nasekanou jarní cibulkou. Dochuťte solí a pepřem. Propracujte pořádně rukama a nechte chvíli uležet. Poté vytvarujte placičky a grilujte je z obou stran dozlatova po dobu asi 5 minut.
- Mezitím si připravte marinádu z oleje, na plátky nakrájeného česneku, citronové šťávy, soli, pepře a čerstvě nasekané meduňky.
- Ugrilované maso potřete marinádou a podávejte s pečivem.
- Prima tip: Když rozkrojíte celou paličku česneku a necháte jej ugrilovat spolu s masem, můžete si na něm také pochutnat.