redakce Prima FRESH

Jarní kopřivový špenát

Moje hodnocení
7x

Napadlo by vás, že můžete špenát připravit z něčeho jiného než ze špenátu? Je to tak, neděláme si z vás legraci. Máme pro vás recept plný skvělých bio surovin – jarní kopřivový špenát.

1 porce
30 minut

Suroviny

Zastřené vejce

Víte, kde seženete jarní bylinky v té nejlepší kvalitě?

Naštěstí už není výjimkou, že bylinky v bio kvalitě se dají koupit i v běžném supermarketu. Produkty, které pocházejí z ekologického zemědělství a máme u nich zaručené, že při jejich pěstování nebyla použita žádná chemie (tedy žádná průmyslová hnojiva, chemické postřiky apod.), poznáte podle certifikovaného loga biozebry či biolistu. Bohatou nabídku najdete také na farmářských trzích i přímo u vybraných ekofarem. Některé mají dokonce e-shop, kde si vše můžete objednat a nechat doručit domů.

Postup přípravy

  1. Oberte listy z kopřiv, které můžete dopředu spařit, abyste se nepopálili.
  2. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na másle. Česnek nakrájejte na plátky, společně s cibulí chvilku restujte a pak přidejte kopřivové listy.
  3. Osolte, opepřete a nechte je povadnout. „Špenát“ můžete podávat jako přílohu k masu nebo třeba se zastřeným vejcem.
  4. A to si připravíte následovně: Ve velkém hrnci ohřejte vodu na cca 80 °C (ve vodě jsou zatím jen malé bublinky) a přidejte do ní lžíci jakéhokoli octa.
  5. Udělejte vodní vír, do kterého z co nejmenší výšky vlijte vajíčko a pošírujte 3–4 minuty.
  6. Vyndejte a podávejte s kopřivovým špenátem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty