redakce Prima FRESH

Jahodové gazpacho podle receptu restaurace Nota Bene

Moje hodnocení
11x

Studené polévky si každé léto najdou cestu do jídelníčku mnoha z nás. Není divu, jsou neskutečně osvěžující a v horkých dnech naprosto adekvátní. Zapište si recept od šéfkuchaře Lukáše Nevyjela, který působí v restauraci Nota Bene!

1 porce
10 minut

Suroviny

Kdy se podíváme do restaurací?

Nařízení se velmi rychle mění, ale podle posledních informací by měl návrat gastro provozů přijít ve dvou vlnách. Jako první se spustí venkovní zahrádky, které budou moci restaurace otevřít 11. května. Od dva týdny později, tedy 25. května, by pak mělo dojít k otevření vnitřních prostorů, ale za jasně stanovených hygienických podmínek. To plánuje i restaurace Nota Bene, jelikož nemá zahrádku. Věříme, že se na vaši návštěvu už velmi těší!

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte.
  2. Při podávání posypte balkánským sýrem dle chuti, a pokud chcete, zkuste i domácí krutony z bílého pečiva.

Restaurace Nota Bene

Nota Bene není restaurace, kam se chodí jednou za rok. Nota Bene je místo, kam se můžete vracet každý den. Kladou zde důraz na šetrnou úpravu a čistou chuť. Jsou přesvědčeni o tom, že tím nejlepším je jídlo z kvalitních a čerstvých surovin. Bio pro nás není cílem, ale cestou. Sází výhradně na sezonní produkty od malých a středních farmářů z Čech a Moravy. Nabídnou vám fantastické bio hovězí, skvělé ryby, domácí drůbež i vynikající jehněčí. Spolupracují také s houbaři, kteří jim v sezoně nosí čerstvé houby. Taková kuchyně je baví a jistě bude bavit i vás.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty