Suroviny
- česnek 1 stroužek
- jahody (očištěné a odstopkované) 1 vanička
- okurka (oloupaná a bez semínek) 1 a 1/2 ks
- červená paprika 2 ks
- zelená paprika 1 ks
- rajčata 5 ks
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- chilli 1 ks
- balkánský sýr (na ozdobu)
- pepř (podle chuti)
- sůl 1 lžíce
Kdy se podíváme do restaurací?
Nařízení se velmi rychle mění, ale podle posledních informací by měl návrat gastro provozů přijít ve dvou vlnách. Jako první se spustí venkovní zahrádky, které budou moci restaurace otevřít 11. května. Od dva týdny později, tedy 25. května, by pak mělo dojít k otevření vnitřních prostorů, ale za jasně stanovených hygienických podmínek. To plánuje i restaurace Nota Bene, jelikož nemá zahrádku. Věříme, že se na vaši návštěvu už velmi těší!
Postup přípravy
- Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte.
- Při podávání posypte balkánským sýrem dle chuti, a pokud chcete, zkuste i domácí krutony z bílého pečiva.
Restaurace Nota Bene
Nota Bene není restaurace, kam se chodí jednou za rok. Nota Bene je místo, kam se můžete vracet každý den. Kladou zde důraz na šetrnou úpravu a čistou chuť. Jsou přesvědčeni o tom, že tím nejlepším je jídlo z kvalitních a čerstvých surovin. Bio pro nás není cílem, ale cestou. Sází výhradně na sezonní produkty od malých a středních farmářů z Čech a Moravy. Nabídnou vám fantastické bio hovězí, skvělé ryby, domácí drůbež i vynikající jehněčí. Spolupracují také s houbaři, kteří jim v sezoně nosí čerstvé houby. Taková kuchyně je baví a jistě bude bavit i vás.