návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Domácí tatarka s řapíkatým celerem a jarní cibulkou

Hodnoceno: 0x
500 ml porcí
do 10 minut
Domácí tatarka s řapíkatým celerem a jarní cibulkou
Autor: David Turecký pro Naložto Domácí tatarka s řapíkatým celerem a jarní cibulkou
Domácí tatarka je jasnou volbou dipu k domácím hranolkům. Tato odlehčenější verze je navíc chuťově mnohem svěžejší a, dalo by se říci, i středomořsky laděná. Je také skvělým parťákem k tradičnímu britskému pokrmu fish & chips.

Postup

  1. Očištěný řapíkatý celer, šalotku a cibulku nakrájejte nadrobno.
  2. Do misky dejte crème fraîche a zakysanou smetanu, přilijte olej a šťávu z limetky, zlehka promíchejte.
  3. Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku, šalotku, řapíkatý celer a prolisovaný stroužek česneku. Strouhaný parmazán či sýr pecorino dodá domácí tatarce trochu jinou chuť, nakonec osolte a opepřete a můžete rovnou podávat.

PRIMA TIP: Zkuste nahradit štiplavější šalotku čerstvým mladým pórkem, který je chuťově mnohem jemnější a míň ostrý.

Tento recept se do knihy nevešel, ale přinášíme vám ho jako bonus! Další neodolatelné recepty do sklenice najdete v této nové kuchařce!

NALOŽ TO – KUJME PI(C)KLE V KUCHYNI

Naložto Foto:

Daniela Turecká

Vášni nakládání propadla před dvěma lety a od té doby plní sklenicemi se slanými chuťovkami spíže vlastní rodiny i přátel. Z původní záliby se časem vyvinul větší projekt s e-shopem vhodných sklenic a doplňků k nakládání a unikátní kuchařka Nalož to, která se jako jediná věnuje nakládání sýrů, zeleniny a nejrůznějších specialit do sklenic.

Daniela pracuje jako produkční a dekor stylistka při focení, a tak se na vzniku kuchařky podílela od začátku do konce, všechna jídla sama připravila i nazdobila na focení, kterého se ujal její manžel – známý fotograf jídla a osobností David Turecký. Z jejich společné vášně pro nakládané dobroty se zrodila kuchařka plná lahůdek ve skle, kterými potěšíte sebe, své blízké i přátele a které především poslouží jako perfektní dárky pro všechny příležitosti.

A pokud byste se náhodou rozhodli s nakládáním na chvíli přestat, Daniela vám ukáže, jak kreativně lze prázdné sklenice využít.

Vydává Došel karamel s. r. o., kniha stojí 299 Kč, více na www.naloz-to.cz

Chcete zkusit další originální dochucovadla  z dílny Naložto?