Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rybí karbanátky s křenovou tatarkou

4–6 porce
do 1 hodiny
Rybí karbanátky s křenovou tatarkou
Rybí karbanátky s křenovou tatarkou Autor: profimedia.cz
Že se karbanátky dělají jen z mletého masa? Omyl. Můžete si připravit i rybí variantu a k tomu skvělou domácí křenovou tatarku. Věřte, že se po téhle dobrotě jen zapráší.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rybu dejte do většího hrnce a zalijte ji vodou. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 3–4 minuty. Vypněte oheň a nechte další 3–4 rybu pošírovat, dokud nebude úplně uvařená a nezačne se rozpadat na šupinky. Rybu nechte dobře odkapat.
  2. Smíchejte rybu s bramborami, citronovou kůrou a šťávou, pažitkou a cibulkou a ochuťte solí a pepřem. Směs rozdělte na 12 dílů, ze kterých vytvarujte karbanátky.
  3. Promíchejte mouku se solí a pepřem. Každý karbanátek obalte v mouce, potom v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Pokud máte trochu času, dejte je před smažením vychladit do lednice.
  4. Tatarka: Všechny ingredience smíchejte a dochuťte solí a pepřem. Směs dejte do misky a ozdobte plátky ze čtvrtek citronů.
  5. Rozehřejte na pánvi vyšší vrstvu oleje a opečte na něm karbanátky v 2–3 várkách 4–5 minut po každé straně, dokud nebudou křupavé, zlatavé a dobře prohřáté. Ihned podávejte s tatarkou.
Reklama

Rybí karbanátky s křenovou tatarkou Foto:

Rybí karbanátky s křenovou tatarkou, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama