návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Dijonské hrušky

2 porce
do 30 minut
Dijonské hrušky
Spouštím video za 5s.
Nálev po uvaření hrušek můžete využít i jinak než na sirup na podlití. Zkuste přidat různé pokrájené ovoce, dochutit citrusovou šťávou nebo doplnit ovocným džusem, cukrem či medem a podávat jako punč. V zimě můžete přidat více zahřívacího koření, jako např. svitek skořice, zázvor...
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Do kastrolu vlijte víno, čtvrt litru vody, přidejte med, vanilku a kůru a šťávu z omytého citronu. Zahřejte k varu.
  2. Hrušky oloupejte a rozpulte, ale ponechte stopky. Ostrou lžičkou nebo kulatým vykrajovátkem na vykrojte jádřinec.
  3. Dejte je do hrnce, měly by být ponořené (klidně je zatižte talířkem) a vařte na mírném ohni bez poklice 5–8 minut, podle druhu hrušek – měly by být měkké, ale pevné. Nechte zchladnout v nálevu a pak hrušky vyjměte. Nálev z hrušek svařte do konzistence sirupu a dochuťte citronovou šťávou.
  4. Ořechy nasucho opražte na pánvi. Vanilkovou zmrzlinou dejte do misky, nejlépe do krabičky, nechte lehce povolit, přidejte k ní 12 lžíce rybízového džemu a promíchněte tak, aby rybíz vytvořil ve zmrzlině mramorování. Stačí projet příborovým nožem nebo obrácenou lžící ve vlnovkách sem a tam a zmrzlinu vrátit ztuhnout do mrazničky.
  5. Hrušky rozdělte do misek otvorem nahoru, podlijte trochou sirupu, otvor po jádřincích naplňte rybízovým džemem a podávejte s kopečkem mramorové zmrzliny. Nakonec posypte opraženými ořechy.
Reklama

Dijonské hrušky Foto:

Dijonské hrušky, foto: Karolína, domácí kuchařka

Sledujte celou epizodu

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také