návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Chimichurri krevety

21–26 ks porcí
do 30 minut
Chimichurri krevety
Chimichurri krevety
Omáčka chimichurri je původem z Argentiny. Skvěle se hodí k hovězímu masu, grilované rybě, ale dnes ji pro vás máme v kombinaci s krevetami. Neodoláte!
Reklama

Suroviny (21–26 ks porcí)

Chimichurri omáčka:

Reklama

Postup

  1. V pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte krevety a restujte asi 5 minut. Následně snižte teplotu a restujte dorůžova.
  2. Do mixéru vložte česnek, cibuli a rozmixujte. Potom přidejte koriandr, petržel a opět mixujte. Nakonec přilijte olivový olej, limetkovou šťávu a přisypejte sůl (případně uzenou papriku). Mixujte, dokud se všechny suroviny nespojí.
  3. Jakmile jsou krevety hotové, zalijte je polovinou připravené omáčky (druhou polovinu můžete použít na hovězí nebo zeleninu, vždycky se prostě něco najde) a opatrně promíchejte.
  4. Podávejte s rýží, těstovinami nebo jako předkrm.
Reklama

Chimichurri krevety 2 Foto:

Chimichurri krevety 3 Foto:

Chimichurri krevety; foto: feastingathome.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama