zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Chimichurri krevety
Chimichurri krevety

Chimichurri krevety

Hodnoceno: 89x
Omáčka chimichurri je původem z Argentiny. Skvěle se hodí k hovězímu masu, grilované rybě, ale dnes ji pro vás máme v kombinaci s krevetami. Neodoláte!
do 30 minut
21–26 ks porcí

reklama

Suroviny (21–26 ks porcí)

Chimichurri omáčka:

Postup

  1. V pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte krevety a restujte asi 5 minut. Následně snižte teplotu a restujte dorůžova.
  2. Do mixéru vložte česnek, cibuli a rozmixujte. Potom přidejte koriandr, petržel a opět mixujte. Nakonec přilijte olivový olej, limetkovou šťávu a přisypejte sůl (případně uzenou papriku). Mixujte, dokud se všechny suroviny nespojí.
  3. Jakmile jsou krevety hotové, zalijte je polovinou připravené omáčky (druhou polovinu můžete použít na hovězí nebo zeleninu, vždycky se prostě něco najde) a opatrně promíchejte.
  4. Podávejte s rýží, těstovinami nebo jako předkrm.

Chimichurri krevety 2 Foto:

Chimichurri krevety 3 Foto:

Chimichurri krevety; foto: feastingathome.com

reklama