Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bramborové blincesy

4 porce
do 1 hodiny
Bramborové blincesy
Bramborové blincesy Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Vláčné palačinky s jemnou – a pozor, jemně sladkou – bramborovou náplní, někdy ještě zapečené dozlatova – snové jídlo židovské kuchyně, které zůstalo velice populární v Americe. Je na čase, aby se vrátilo do staré vlasti.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na náplň uveďte do varu vodu ve středně velkém hrnci a osolte ji. Brambory v ní uvařte doměkka. Sceďte je a jakmile trochu vychladnou, oloupejte je a protlačte lisem nebo najemno nastrouhejte. Promíchejte je se zakysanou metanou, máslem a cukrem.
  2. Na palačinky prošlehejte vejce, vodu a sůl v misce. Pak zašlehejte mouku. Na rozehřátém másle smažte tenké palačinky, hotové klaďte na sebe na talíř nebo mezi vrstvy pečicího papíru.
  3. Na každou palačinku naneste několik lžic náplně a stačte ji obrácenou lžící do tvaru jakési cihličky. Nejprve z kratších stran přehrňte palačinku přes náplň, pak ji celou stočte jako balíček, který trochu zploštěte rukou a dejte stranou. Naplněné palačinky nakonec lehce osmažte z obou stran na másle. Podávejte se zakysanou smetanou či s jablečným pyré, chcete-li – my to doporučujeme, protože soulad chutí je pak úžasný.
  4. Prima tip: Celkem nic se nestane, když ze sladké náplně uděláte slanou a brambory dochutíte rozdrceným česnekem.
Reklama

Bramborové blincesy  Foto:

Bramborové blincesy, foto: L.A. CREATIVE FOOD

DALŠÍ BÁJEČNÉ RECEPTY Z PODZIMNÍCH SUROVIN NAJDETE V NOVÉM ČÍSLE ČASOPISU PRIMA FRESH, KTERÉ JE PRÁVĚ V PRODEJI:

Prima FRESH - podzim 2015

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama