Suroviny
- cuketa (kulaté ) 4 ks
- šalotka 1 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej
- červená paprika 2 ks
- řapíkatý celer 1 stonek + nať
- houby (jedlé, nakrájené) 2 hrsti
- mleté maso (mix hovězí a vepřové) 250 g
- vejce 1 ks
- mozzarella 2 balení
- máta (nasekaná) 1 hrst
- růžový pepř
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cuketám odkrojte horní část, vydlabejte je a dužinu nasekejte. Oloupejte a nakrájejte šalotku a česnek, orestujte je na oleji na pánvi.
- Přidejte nakrájenou jarní cibulku, papriku, řapíkatý celer, cuketu a houby. Osolte, opepřete a krátce orestujte. Dejte stranou a nechte trošku vychladnout.
- Poté směs z pánve smíchejte s mletým masem, přidejte vejce, polovinu pokrájené mozzarelly, nasekanou mátu.
- Naplňte cukety až po okraj, nahoru dejte druhou polovinu mozzarelly a kuličky růžového pepř. Rozehřejte gril.
- Na rozpálený gril vložte plněné cukety, ze zbývající směsi udělejte karbanátky a také je ogrilujte. Pokud se karbanátky drolí, přidejte vejce a obalte ve strouhance.
- Přiklopte gril a grilujte při nejvyšší teplotě, dokud nahoře nezezlátnou, asi 20 minut. Karbanátky otočte podle potřeby.
- Ogrilované cukety rozkrojte a podávejte třeba s bramborami z grilu.