Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované plněné cukety
Cukety jsou levné a jsou všude. Dělá se z nich polévka, koláč, zapékají se, grilují a také plní! Nejčastěji mletým masem, ale ve finále je to na vás. Tento recept berte jako osvědčenou inspiraci, která nezklame. :)
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kulaté cukety 4 ks
- šalotka 1 ks
- česnek 2 stroužky
- jarní cibulka 4 ks
- olivový olej
- červená paprika 2 ks
- řapíkatý celer 1 stonek + nať
- jedlé houby, nakrájené 2 hrsti
- sůl, pepř
- mleté maso (mix hovězí a vepřové) 250 g
- vejce 1 ks
- mozzarella 2 balení
- máta, nasekaná 1 hrst
- růžový pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Cuketám odkrojte horní část, vydlabejte je a dužinu nasekejte. Oloupejte a nakrájejte šalotku a česnek, orestujte je na oleji na pánvi.
- Přidejte nakrájenou jarní cibulku, papriku, řapíkatý celer, cuketu a houby. Osolte, opepřete a krátce orestujte. Dejte stranou a nechte trošku vychladnout.
- Poté směs z pánve smíchejte s mletým masem, přidejte vejce, polovinu pokrájené mozzarelly, nasekanou mátu.
- Naplňte cukety až po okraj, nahoru dejte druhou polovinu mozzarelly a kuličky růžového pepř. Rozehřejte gril.
- Na rozpálený gril vložte plněné cukety, ze zbývající směsi udělejte karbanátky a také je ogrilujte. Pokud se karbanátky drolí, přidejte vejce a obalte ve strouhance.
- Přiklopte gril a grilujte při nejvyšší teplotě, dokud nahoře nezezlátnou, asi 20 minut. Karbanátky otočte podle potřeby.
- Ogrilované cukety rozkrojte a podávejte třeba s bramborami z grilu.
Slepičárna
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.
Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!