Suroviny
- červené podlouhlé papriky (Romano) 4 ks
- Olivový olej 2 lžíce
- oloupané lískové oříšky, nasekané nahrubo 45 g
- piniová semínka 30 g
- Kuskus 90 g
- rozinky 60 g
- malé kapary, propláchnuté (nemusí být) 3 lžíce
- čerstvá máta asi 10 lístků
- sůl a čerstvě namletý pepř
Článek
Máte rádi kuskus? Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty, které rádi zařadíte do svého jídelníčku
Kuskus je opravdu variabilní surovina: dá se použít jako jednoduchá příloha, stejně tak z něj vytvoříte chutné hlavní jídlo, a dokonce se dá připravit i nasladko.
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky podélně rozkrojte, odstraňte jádřince a rozložte na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru. Pokapejte je olivovým olejem a pečte 15 minut.
- Mezitím na pánvi orestujte nasucho nasekané lískové oříšky a piniová semínka dozlatova. Poté je přesypte do misky a nechte prozatím stranou.
- Kuskus dejte do mísy a přelijte asi 200 ml vařící vody. Vmíchejte rozinky a nechte 10 minut odstát.
- Šťávu z pečených paprik přilijte ke kuskusu, přimíchejte opražené oříšky, kapary a nasekanou mátu. Dochuťte solí a pepřem a směsí naplňte papriky.
- Plech dobře zakryjte alobalem a pečte ještě 10 minut. Papriky poté servírujte horké. Před podáváním zakapejte ještě olivovým olejem a posypte další nasekanou mátou.