Suroviny
Postup přípravy
- Vykostíme kuře, rozklepeme, připravíme si směs do rolády. Zpěníme cibulku se slaninou, přidáme pokrájené žampiony, a nakonec listy špenátu, necháme zchladnout. Rozklepanou rolád si rozložíme a posypeme grilovacím kořením, poklademe plátky slaniny a naneseme směs – zabalíme.
- Váleček rolády si položíme na alobal, na který nakrájíme máslo celou roládu okořeníme gril kořením-na kůži a zabalíme, vložíme do pekáče a dáme do trouby na 200 °C a pečeme do zlatová. Po upečení nakrájíme a podáváme s bramborovým pyré.
- Brambory uvaříme do měkká v osolené vodě, přidáme mléko, máslo a vyšleháme dohladka. Kdo má rád může místo mléka použit i smetanu.
Autor receptu: Aleš Pásek