Postup přípravy
- kuřecí maso 2-3 kg
- mozzarella
- rajče
- oregano
- brambory 2 kg
Postup přípravy
Postup přípravy
Kuřecí prso rozkrojíme na menší steaky, lehce osolíme a posypeme oreganem, poté osmahneme na rozehřáté pánvi.
Brambory omyjeme, očistíme, a nakrájíme i se slupkou na plátky, které lehce osolíme, okmínujeme, v misce s olejem lehce promícháme, a vložíme na pečící papír do trouby na 25 minut, záleží na druhu brambor. Přílohu sledujeme do té doby, než brambory na povrchu zezlátnou, abychom je nevysušili, přikryjeme je nyní alobalem.
Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky, nesolíme a necháme na chvíli zapéct v troubě.
Tzatziki: salátové okurky nakrouháme do mísy, přidáme kopr nakrájený najemno, bílý jogurt řeckého typu, lehce osolíme a opepříme. Pro chuť můžeme přidat lžící citronové šťávy. Ozdobíme kouskem bazalky či pažitkou.
Na talíř položíme opečené brambory, na ně dáme hotový steak, mozzarellu a rajčata, hotové jídlo přelijeme tzatziki.