Játrová zavářka
- játra 300 g
Domácí nudle
- vejce 1 -
Játrová zavářka
- strouhanka 2 PL
Head
- koření dle chuti - -
- máslo - -
Postup přípravy
- Maso dáme do hrnce, přidáme koření dle chuti a vaříme 2,5 hodiny. Poté scedíme a orestujeme kořenovou zeleninu na másle, kterou přidáme do polévky.
- Játrová zavářka: Játra pomeleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, zamícháme a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Na sádle si zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme ke směsi. Játrovou zavářku provaříme ve vývaru cca 5 minut.
- Domácí nudle: Smícháme ingredience a vytvoříme tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát, necháme proschnout a krájíme nudle. Nudle vaříme zvlášť v osolené vodě. Přidáme do polévky těsně před podáváním. Polévku ozdobíme zelenou petrželkou.