Na dekoraci
- květy
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme malinovou ganache. Je nutné nechat ji ztuhnout přes noc. Do teplého pyré vmícháme čokoládu. Necháme rozpustit a vymícháme do hladka. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice přes noc. Na korpus si vyšleháme bílky se špetkou soli a cukrem do pevného sněhu. Poté pomalu zašleháme žloutky rozmíchané s olejem. Pouze krátce! Nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a citronovou kůrou.
- Korpus pečeme při 180° na plechu cca 15–20 minut. Necháme vychladnout, odkrojíme vršek, případně rozkrojíme dle výšky na polovic a vykrajujeme velká kolečka. Dort sestavujeme piškot – ganache – piškot – ganache a ozdoba. Ganache nanášíme cukrářským sáčkem s trezírovací špičkou dle volby.