Suroviny
- kuřecí maso ((skelety, krky, stehna, droby, křídla)) 1,5 kg
- mrkev 3
- kořenová petržel 2
- celer 1/3
- cibule 1
- pórek 1
- nové koření 6 kuliček
- bobkový list 1
- sůl
- pepř
Celestinské nudle
- polohrubá mouka 60 g
- kravské mléko 125 ml
- muškátový oříšek
- olej
- vejce 1
- sůl
Postup
- Troubu rozpálíme na 200 °C, na plech rozložíme kuřecí maso a pečeme cca 25 minut. Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu a pokrájíme ji na menší kousky. Pórek necháme vcelku, cibuli ve slupce a pokrájíme ji na čtvrtiny. Maso přesuneme do hrnce, podlijeme 3 litry vody a přivedeme k varu.
- Plamen ztlumíme na minimum, z vývaru posbíráme pěnu a necháme táhnout dalších 60 minut. Vývar táhneme dále bez pokličky! Po uvaření scedíme vývar přes sítko. Ve vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu, až zelenina změkne, přidáme obrané maso, nakrájenou petrželku a můžeme podávat.
Celestinské nudle
- Vše smícháme, až nám vznikne palačinkové těsto.
- Smažíme na pánvi, poté nakrájíme na tenké proužky.
Autor receptu: Lucie Halimi