Suroviny
- máslo 1 PL
- bageta (rozmarýnová) 1
- hladkolistá petržel hrst
- rukola 400 g
- extra panenský olivový olej
- balsamico (jahodové)
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- carpaccio (hovězí) 400 g
- parmazán 100 g
Postup
- V pánvi rozpustíme kousek másla a přidáme na kostičky nakrájené starší pečivo. Lehce osolíme, opepříme, opečeme dozlatova a ke konci přisypeme nasekané bylinky. Na talíř nandáme porci rukoly, zakápneme olivovým olejem, balzamikovým octem, ochutíme solí a pepřem.
- Na salát klademe jednotlivé tenké plátky hovězího masa, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem. Posypeme hoblinkami sýru a čerstvě upečenými krutonky. Ozdobíme už jen několika lístky rukoly a servírujeme.
Autor receptu: Jakub Smrek