Suroviny
- hovězí žebro (hodně masité) 8 kusů
 - cibule 1 ks
 - mrkev 1 ks
 - celer 200 g
 - česnek 3 stroužky
 - slunečnicový olej 100 ml
 - rozmarýn 1 snítka
 - tymián 1 snítka
 - rajský protlak 100 g
 - hladká mouka 1 lžíce
 - červené víno 200 ml
 - černé pivo 300 ml
 - hovězí vývar 300 ml
 - cukr 1 lžíce
 - bobkový list 1 ks
 - pepř celý
 - sůl
 
Postup přípravy
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky zhruba 1 cm velké. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo.
 - V oleji v pekáčku pomalu dozlatova orestujeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme nasekaný česnek, tymián a rozmarýn. Přidáme protlak a lehce orestujeme. Zaprášíme moukou a řádně promícháme. Zalijeme vínem, vývarem a pivem, přidáme bobkový list, cukr a celý pepř, osolíme. Nakonec přidáme žebra a odkryté pečeme v troubě při160 °C asi 120 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem.
 - Po vyndání z trouby přidáme ještě nahrubo nasekanou jarní cibulku a servírujeme, nejlépe s čerstvým pečivem.