Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka z medvědího česneku

4 porce
do 30 minut
Polévka z medvědího česneku
Polévka z medvědího česneku Autor: Thinkstock
Pro milovníky krémových polévek tu máme jednu jarní specialitku. Krásně zelená, s jemnou chutí a něžně česnekovou vůní... Přesně tak chutná polévka z jarní bylinky, kterou si můžete nasbírat v lese.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Brambory nakrájejte na kostičky a vařte je ve vývaru nebo ve vodě s bujónem. Ochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Než brambory úplně změknou, přidejte nakrájený medvědí česnek. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte krátce provařit a polévku rozmixujte dohladka.
  2. Během vaření nakrájejte chleba na kostky a opražte nasucho nebo osmažte na kousku másla. Polévku podávejte s krutony nebo s krajíčkem chleba a ozdobte čerstvými nasekanými listy česneku.
Reklama

Medvědí česnek se pomalu, ale jistě začíná stávat módní surovinou. A není divu, je to jeden z prvních poslů jara, který do našich jídelníčků vnáší čerstvou chuť a vůni. Navíc je vážně moc dobrý a dokonce i zdravý. Více si o medvědím česneku můžete přečíst v článku:

Medvědí česnek

Medvědí česnek vnese do kuchyně vůni a chuť jara

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama