Suroviny
- červená paprika 1 ks
- kapie (žlutá) 1 ks
- cuketa (mladá) 2 ks
- cherry rajčata (nebo 4 ks větších) 10 ks
- cibule 2 ks
- červená cibule 1 ks
- česnek 1 palička
- zázvor (čerstvý) 2 cm
- rozmarýn 5 snítek
- olivový olej 5 lžic
- třtinový cukr 2–4 lžíce
- sůl (podle chuti)
- pepř celý 10 kuliček
- chilli papričky 2 ks
Postup přípravy
- Papriky nakrájejte na nudličky, cukety na půlkolečka, rajčátka na poloviny, případně na čtvrtiny. Cibule rozkrájejte na měsíčky, česnek na plátky. Oloupaný zázvor nasekejte nadrobno. Chilli papričku rozkrájejte na kolečka.
- Na hlubší pánvi na olivovém oleji zlehka orestujte cibuli, až zesklovatí, přihoďte česnek a nasekaný zázvor a krátce osmahněte. Přidejte papriku, kapii, chilli papričku pokrájenou na kolečka a cuketu, restujte ještě 4 minuty a nakonec přidejte cherry rajčátka, rozmarýn a kuličky pepře.
- Ztlumte sporák a dochuťte cukrem a solí, nechte ještě pár minut probublat. Horkou směsí naplňte čisté sklenice a sterilujte ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15–20 minut podle velikosti skleniček.