Dnešní výběr novinek hraje do karet fanouškům šunky, paštiky a také chuťovce, která nesmí chybět na žádné grilovačce. Přesně tak, je to hořčice! Ale ta dnešní není jen tak ledajaká. Čtěte dál!
Novinky na trhu: poctivá šunka, farmářská paštika nebo výtečná hořčice
Novinky na trhu: poctivá šunka, farmářská paštika nebo výtečná hořčice Zdroj: TZ
Šunka na jakoukoliv grilovačku!
Už jste zkoušeli grilovat šunku? Pokud ne, velká chyba. Napravte ji a ochutnejte Párty šunku z Řeznictví Globus. Má ideální velikost pro grilování při různých příležitostech – ať posezení s přáteli nebo v podobě rodinných oslav.
Protože jde o větší kus masa, počítejte s tím, že minimálně hodinu ji budete nad žhavými uhlíky propékat. Před samotným grilováním její vrchní kůži mřížkovaně nařízněte a pak zabalte do alobalu, šunka se díky tomu rovnoměrně prohřeje. Až bude hotová, stačí ji vytáhnout a její povrch ogrilovat tak, jak to máte doma rádi, zároveň vznikne i pěkná mřížkovaná kůrka. Poté stačí už jen nakrájet na libovolně silné plátky a servírovat například s křenem, hořčicí nebo kyselou okurkou.
Párty šunku vyrábějí řezníci přímo v zázemí každého hypermarketu Globus a to vždy pouze z vlastnoručně rozbouraného a naporcovaného masa. Díky speciální úpravě tak vznikne skutečně chutný kousek, který si vychutnáte do posledního sousta.
Farmářská paštika – kvalitní svačina na cesty
Paštika je ideální výrobek pro všechny cestovatele – díky možnosti skladování při teplotě až 25 °C ji jednoduše sbalíte do batohu a jdete. Hledáte takovou, která by byla bez éček, dochucovadel, zvýrazňovačů chuti či stabilizátorů? Máme pro vás skvělý tip.
Novinky na trhu: poctivá šunka, farmářská paštika nebo výtečná hořčice 2 Zdroj: TZ
Robert Váhala senior se výrobou přesně takové kvalitní paštiky zabýval již ve svých řeznických začátcích roku 1933. A firma Váhala tuto kvalitní pochoutku Farmářská paštika vyrábí dodnes, a to dokonce s oceněním značky Klasa a také s oceněním Regionální potravina Olomouckého kraje v roce 2018.
Výtečná hořčice od mnichů z opatství Nový Dvůr
Novodvorskou hořčici vyrábějí cisterciáčtí mniši-trapisté z místního opatství, a to tradičním způsobem – mletím na mlýnském kameni. Neobsahuje chemické přísady nebo konzervační látky a konzervuje se pouze na základě tradiční receptury, která funguje na bázi působení soli s octem. Hořčice se vyrábí mimo jiné z moravského bílého vína, strdí a delikátní směsi koření. Má lahodnou chuť s tóny ovoce a lískových oříšků a zaujmou i křupavá hořčičná zrnka. Hořčice je vhodná k červenému i bílému masu, drůbeži, rybám nebo zelenině.
Novinky na trhu: poctivá šunka, farmářská paštika nebo výtečná hořčice 3 Zdroj: TZ
Novodvorská hořčice se s plynoucím časem vyvíjí a dozrává. Na začátku je přirozeně ostrá. S přibývajícími měsíci zrání ostrost klesá a zároveň se postupně rozvíjí harmonie chuti. I když se chutě různí, můžeme říct, že je hořčice nejvyváženější zhruba 4–5 měsíců od výroby. K mání je na e-shopu opatství Nový Dvůr nebo například na Košíku!
redaktorka FTV Prima
