Vinohradský Parlament

Kynuté knedlíky s borůvkami podle šéfkuchaře Jana Pípala

Moje hodnocení
4x

Kynuté knedlíky jsou tradičním pokrmem, v nichž se borůvky báječně vyjímají. Šéfkuchař Vinohradského Parlamentu Jan Pípal se podělil o svůj recept, a tak i vy si můžete doma připravit toto oblíbené jídlo podle mistra svého řemesla.

4 porce
120 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Z části mléka, mouky, cukru a droždí si připravte kvásek. Z ostatních surovin a vyběhlého kvásku zadělejte hladké těsto a nechte 40 minut kynout na teple.

  2. Těsto si rozdělte na 40g kousky, které naplňte čerstvými borůvkami, nechte znovu vykynout 20 minut a vařte v lehce osolené vodě 8–12 minut.

  3. Do kastrůlku dejte borůvky s medem, portským vínem, vanilkou a provařte přibližně 3 minuty. Při podávání knedlíky přelijte přepuštěným máslem, posypte moučkovým cukrem a přidejte ušlehanou smetanu.

Nebo zkuste kynuté knedlíky podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté ovocné knedlíky

A komu to stále nestačí, máme tu další sbírku sladkých knedlíků:

Knedlo, vepřo, borůvky ve Vinohradském Parlamentu

Ve Vinohradském Parlamentu pořádají tradiční akci Borůvky a knedlíky, která letos proběhne od 14. do 20. srpna. „Pro naše hosty chystáme několik druhů borůvkových knedlíků, ale o borůvky nepřijdou ani masožravci, kteří se mohou těšit na výtečnou borůvkovou omáčku ke grilovaným žebrům,“ zve na akci šéfkuchař Jan Pípal. Borůvkové menu nabídne hned čtyři druhy sladkých knedlíků:

Kynutý knedlík s borůvkami s teplými borůvkami a medem, portským vínem a vanilkou, tvarohový knedlík s borůvkami se skořicovým máslem a borůvkovým žahourem a praženými mandlemi, odpalovaný knedlík s borůvkami s přepuštěným máslem a tvarohem a smažené vanilkové knedlíky s borůvkami s vanilkou a pekany, podmáslím, lesními borůvkami a pečenou čokoládou. Pokud vás sladké neláká, určitě si pochutnáte na vepřovém grilovaném žebru s borůvkovou BBQ omáčkou s bramborovými knedlíky plněnými lesními houbami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vinohradský Parlament


Přečtěte si také

Recepty