Suroviny
- kuřecí prsa (např. Drůbežářského závodu Klatovy) 600 g
- špejle (dřevěné, namočené ve vodě)
- zelenina
- koriandr
- limetka
Marináda:
- sójová omáčka 2 lžíce
- med 1 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- mletý zázvor 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- chilli vločky 1/2 lžičky
Arašídová omáčka:
- arašídové máslo 3 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- limetková šťáva 1 lžička
- chilli pasta 1/2 lžičky
- teplá voda (na zředění) 2–3 lžíce
Postup přípravy:
- Kuřecí maso nakrájejte na kostky, smíchejte s připravenou marinádou a nechte 1 hodinu odležet.
- Napíchněte na špejle a grilujte dozlatova.
- Arašídovou omáčku vyšlehejte dohladka a podávejte společně s čerstvou zeleninou, koriandrem a limetkou.
Nemáte zrovna v plánu grilovačku, ale chcete si dopřát chutný špíz? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí ražniči pečené v troubě
Nebo mrkněte na další kuřecí recepty: