Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí plátky s gremolatou a batáty

1 porce
do 1 hodiny
Kuřecí plátky s gremolatou a batáty
Kuřecí plátky s gremolatou a batáty Autor: isifa.com
Gremolata je typická italská směs z bylinek a olivového oleje. Nejčastěji se podává právě s masem. A opečené batáty a brokolice už jen krásně celý pokrm doladí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Položte kuřecí prso na větší kus fólie stranou, kde bývala kůže, dolů a několikrát ho nařízněte tak, aby se maso dalo rozevřít. Další kus fólie položte navrch a maso rozklepejte tak, aby byl řízek asi 1,5 cm tenký. Vetřete olivový olej, dobře ochuťte a posypte tymiánem.
  2. Rozehřejte pánev na smažení a opékejte maso po obou stranách asi 3–4 minuty po každé straně. Dejte stranou, volně zabalené ve fólii. Mezitím důkladně potřete plátky batátu zbytkem oleje a pečte je na pánvi asi 5 minut, dokud nebudou měkké a opečené.
  3. Mezitím připravte gremolatu tak, že všechny ingredience smícháte.
  4. Naaranžujte na talíř křupavé plátky batátu spolu s brokolicí a fazolkami (vařenými ve vodě nebo na páře). Položte na ně kuřecí plátek a navrch dejte lžíci gremolaty. Posypte lístky petrželky.
Reklama

Kuřecí plátky s gremolatou a batáty Foto:

Kuřecí plátky s gremolatou a batáty                                                                      Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama