Suroviny
- kuřecí prso bez kůže 1 ks
- Olivový olej 1 lžíce
- Tymián 3 snítky
- menší batát 1 ks
- Brokolice 100 g
- zelené fazolky 50 g
Na gremolatu
- česnek, najemno nasekaný 1 stroužek
- čerstvé lístky tymiánu 1 lžička
- nasekaná čerstvá petrželka 1 lžíce
- kůra a šťáva z 1/2 citronu
- Olivový olej 1 lžíce
Postup přípravy
- Položte kuřecí prso na větší kus fólie stranou, kde bývala kůže, dolů a několikrát ho nařízněte tak, aby se maso dalo rozevřít. Další kus fólie položte navrch a maso rozklepejte tak, aby byl řízek asi 1,5 cm tenký. Vetřete olivový olej, dobře ochuťte a posypte tymiánem.
- Rozehřejte pánev na smažení a opékejte maso po obou stranách asi 3–4 minuty po každé straně. Dejte stranou, volně zabalené ve fólii. Mezitím důkladně potřete plátky batátu zbytkem oleje a pečte je na pánvi asi 5 minut, dokud nebudou měkké a opečené.
- Mezitím připravte gremolatu tak, že všechny ingredience smícháte.
- Naaranžujte na talíř křupavé plátky batátu spolu s brokolicí a fazolkami (vařenými ve vodě nebo na páře). Položte na ně kuřecí plátek a navrch dejte lžíci gremolaty. Posypte lístky petrželky.