Suroviny
- tresčí filet 500 g
- toustový chléb 2 plátky
- smetana 100 ml
- červené chilli papričky (čerstvá) 1 ks
- koriandr 1 svazek
- limetková šťáva (z 1 limetky)
- zázvor 30 g
- vejce 1 ks
- žloutek 1 ks
- mango 1 ks
- olej 2 lžíce
- máslo 50 g
- červený pepř 1 lžíce
- malinový ocet 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Toastový chléb (bez okrajů) nakrájejte na kostičky, dejte do mísy a zalijte smetanou. Chilli papričku zbavte jadérek a najemno ji nasekejte. Koriandr nasekejte nahrubo, zázvor oloupejte a prolisujte lisem na česnek.
- Filety nakrájejte na kostičky a rozdrťte v kuchyňském robotu. Přidejte toastový chléb, vejce a žloutek a také kořenící přísady (chilli, koriandr, šťávu z limetky a zázvor). Promíchejte a vytvarujte osm karbanátků, které dejte na 30 minut do chladničky.
- V mezičase oloupejte velké zralé mango, dužinu uvolněte od pecky a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej a 20 g másla a rybí karbanátky z každé strany 5 minut dozlatova opékejte. Mango opečte na zbývajícím másle na druhé pánvi, ochuťte červeným pepřem a octem a rozložte na talíře, na něj položte rybí karbanátky a podávejte.
- Použijete-li mražené filety, musíte je nechat před přípravou pokrmu rozmrznout.