Suroviny
- tresčí filet 500 g
 - toustový chléb 2 plátky
 - smetana 100 ml
 - červené chilli papričky (čerstvá) 1 ks
 - koriandr 1 svazek
 - limetková šťáva (z 1 limetky)
 - zázvor 30 g
 - vejce 1 ks
 - žloutek 1 ks
 - mango 1 ks
 - olej 2 lžíce
 - máslo 50 g
 - červený pepř 1 lžíce
 - malinový ocet 2 lžíce
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Toastový chléb (bez okrajů) nakrájejte na kostičky, dejte do mísy a zalijte smetanou. Chilli papričku zbavte jadérek a najemno ji nasekejte. Koriandr nasekejte nahrubo, zázvor oloupejte a prolisujte lisem na česnek.
 - Filety nakrájejte na kostičky a rozdrťte v kuchyňském robotu. Přidejte toastový chléb, vejce a žloutek a také kořenící přísady (chilli, koriandr, šťávu z limetky a zázvor). Promíchejte a vytvarujte osm karbanátků, které dejte na 30 minut do chladničky.
 - V mezičase oloupejte velké zralé mango, dužinu uvolněte od pecky a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej a 20 g másla a rybí karbanátky z každé strany 5 minut dozlatova opékejte. Mango opečte na zbývajícím másle na druhé pánvi, ochuťte červeným pepřem a octem a rozložte na talíře, na něj položte rybí karbanátky a podávejte.
 - Použijete-li mražené filety, musíte je nechat před přípravou pokrmu rozmrznout.