Suroviny
- kuřecí prsa 600 g
- med 60 ml
- rýžové víno 60 ml
- sójová omáčka 60 ml
- česnek 1 stroužek
- zázvor 1–2 cm
- mango 2 ks
- slunečnicový olej 4 lžíce
- cibule 1/2 ks
- sezamová semínka
Postup přípravy
- Česnek s oloupaným zázvorem rozmixujte spolu s 1 lžičkou vody dohladka. Vzniklou česnekovo-zázvorovou pastu smíchejte s medem, mirinem a sójovou omáčkou a dobře promíchejte. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a zalijte je polovinou marinády. Maso nechte marinovat 1–2 hodiny v lednici. Minimálně 30 minut před přípravou je vyndejte z lednice a nechte je prohřát na pokojovou teplotu.
- Manga oloupejte, zbavte je pecky a nakrájejte na kostky. Ve velké pánvi rozpalte slunečnicový olej a zprudka na něm orestujte nakrájenou cibuli a naložené maso. Jakmile se veškerá tekutina odpaří, přidejte nakrájené mango a přilijte zbylou marinádu. Velmi krátce povařte a přimíchejte nakrájenou jarní cibulku. Ihned podávejte s rýží a posypané bílým sezamem.