Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketové tortilly
Suroviny
- Cuketa 800 g
- Vejce 1 ks
- parmazán, nastrouhaný 1/2 hrnku
- rýžová mouka 50 g
- sůl, pepř
- kmín, drcený
- Česnek 1 stroužek (nebo lžička pesta z medvědího česneku)
Postup
- Cukety nastrouhejte na hrubším struhadle, posolte, aby pustily vodu a dejte na síto okapat. Musí se z nich odstranit co nejvíce vody, proto z nich i rukama vymačkejte vodu.
- Pak dejte do mísy spolu s vajíčkem, parmazánem, moukou, kořením a promíchejte.
- Troubu rozehřejte na 230 °C. Těsto rozdělte na čtyři díly.
- Na plech dejte pečicí papír, na kterém jednotlivé díly zatlačte do kruhu. Pečte asi 20 minut, záleží na tloušťce tortill. Po upečení ihned sloupněte.
Cuketové tortilly; foto: Hodně domácí
Hodně domácí blog
Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.
Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."
Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.
Užijte si jich, stejně tak jako života!