Jednoduchý citronový dortík s tvarohovým krémem
Zdroj: Lžička cukru
Jednoduchý citronový dortík s tvarohovým krémem
Zdroj:
Lžička cukru
Variace na citronovou babetu, která do 21. století vjíždí s plnou parádou v podobě dortu. Šťavnatý citronový korpus zdobí vanilkový tvarohový krém a čerstvé ovoce. Lahodné překvapení pro pamětníky i mladší ročníky.
Postup přípravy
-
Dortovou formu vymažte olejem a vysypte moukou. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé, husté a nadýchané pěny. Trvá to přibližně 5–8 minut.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte olej, mléko, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu z obou citronů. Tenkým pramínkem směs přilévejte do vaječné pěny a zašlehávejte ji při nízkých otáčkách.
-
Mouku promíchejte se sodou a špetkou soli a po lžících ji přidávejte do těsta. Lehce ji zapracujte.
-
Těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut. Vyzkoušejte špejlí, jestli je dostatečně upečené – zapíchněte ji do středu a vytáhněte, je-li čistá a suchá, dortík vytáhněte a nechte chladnout 15 minut ve formě. Pak ho vyjměte a nechte zcela vychladnout.
-
Na krém prošlehejte tvaroh dohladka a vmíchejte k němu smetanu a oba cukry. Dejte ho do cukrářského sáčku a vychladlý dort ozdobte krémem a oblíbeným ovocem.
Jednoduchý citronový dortík s tvarohovým krémem
Zdroj: Lžička cukru
Jednoduchý citronový dortík s tvarohovým krémem
Zdroj:
Lžička cukru
Inspirujte se dalšími recepty na výborné dorty