Najděte si recept
Na co máte chuť?

Veganský vanilkový dort s bílou čokoládou a ovocem
Hledáte recept na veganský dort pro slavnostní chvíle? Vyzkoušejte tento lehký korpus s krémem z bílé čokolády zdobený malinami.
do 1 hodiny
1 dort porce
Suroviny (1 dort porce)
Těsto:
- polohrubá mouka 2 a 1/2 hrnku
- kypřicí prášek 2 lžičky
- jedlá soda 1 lžička
- sůl 1 špetka
- rostlinné mléko (nejlépe sójové, kokosové nebo oříškové) 1 a 1/2 hrnku
- cukr 1 a 1/2 hrnku
- rostlinný olej 2/3 hrnku
- rostlinný jogurt nebo jablečné pyré 1/2 hrnku
- citronová šťáva 2 lžíce
- semínka z vanilkového lusku nebo vanilkový extrakt
- mražené maliny 500 g
Krém:
- veganská bílá čokoláda 300 g
- tuhá část kokosového mléka 1 a 1/4 hrnku
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pro přípravu krému dejte kokosové mléko do rendlíku a zahřejte na mírném ohni. Přidejte čokoládu a důkladně vyšlehejte do hladké konzistence. Krém přendejte do misky a nechte vychladnout, poté přikryjte fólií a dejte odpočinout na několik hodin do lednice. Po vychlazení krém vyšlehejte.
- V míse smíchejte všechny suché ingredience. V druhé míse smíchejte rostlinné mléko, jogurt, olej a citronovou šťávu. Obě části metličkou promíchejte dohromady a těsto rozdělte do dvou dortových forem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut.
- Maliny rozvařte s trochou cukru (asi 15 minut) do husta, rozmixujte a propasírujte přes síto. Dort po vychlazení překrojte, naplňte malinovým rozvarem a krémem a ozdobte ovocem.
PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.