Česká veganská společnost

Veganský vanilkový dort s bílou čokoládou a ovocem

Moje hodnocení
10x

Hledáte recept na veganský dort pro slavnostní chvíle? Vyzkoušejte tento lehký korpus s krémem z bílé čokolády zdobený malinami.

1 porce
60 minut

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. Pro přípravu krému dejte kokosové mléko do rendlíku a zahřejte na mírném ohni. Přidejte čokoládu a důkladně vyšlehejte do hladké konzistence. Krém přendejte do misky a nechte vychladnout, poté přikryjte fólií a dejte odpočinout na několik hodin do lednice. Po vychlazení krém vyšlehejte.
  2. V míse smíchejte všechny suché ingredience. V druhé míse smíchejte rostlinné mléko, jogurt, olej a citronovou šťávu. Obě části metličkou promíchejte dohromady a těsto rozdělte do dvou dortových forem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut.
  3. Maliny rozvařte s trochou cukru (asi 15 minut) do husta, rozmixujte a propasírujte přes síto. Dort po vychlazení překrojte, naplňte malinovým rozvarem a krémem a ozdobte ovocem.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty