Head
- hovězí svíčková 4 kusy
Pepřovou omáčku
- hořčice 3 lžíce
Zeleninovou přílohu
- kapusta 1 dávka
Head
- bylinky 1 dávka
Zeleninovou přílohu
Postup přípravy
- Maso nejdříve zlehka naklepejte pěstí, posypte nahrubo drceným pepřem, potřete většinou oleje a přidejte bylinky. Nechte asi hodinu v chladu.
- Všechnu zeleninu dejte do trouby zapéct, aby zkřehla.. Když je téměř dopečená přidejte přidejte k ní máslo, nahrubo pokrájený česnek, bylinky a osolte ji.
- Na omáčku dejte do kastrolu olej, přidejte zelený pepř, obě hořčice, smetanu a promixujte tyčovým mixérem.
- Maso nechte dojít pokojové teploty a pak zprudka opečte. Odstavte z ohně a nechte chvíli odpočinout, aby se v něm šťávy pěkně rozležely. Nakonec osolte.
- Omáčku prohřejte společně s vypečeným tukem ze steaků. Dochuťte a podávejte s masem a zeleninou.