Suroviny
- hlíva ústřičná 400 g
- cibule 1
- paprika
- libeček
- kořenová zelenina 200 g
- máslo 100 g
- hladká mouka
- sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle
Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a dozlatova opečeme
Vhodíme pokrájenou hlívu, opět osmahneme, zaprášíme paprikou a zalijeme vodou
Vaříme asi dvacet minut
Rozmícháme tři lžíce hladké mouky ve vodě a polévku zahustíme
Povaříme ještě pět minut
Přidáme utřený česnek a libeček
Podáváme s pečivem
Hlívová polévka
Ingredience:
- 400 g hlívy ústřičné
- 1 větší cibule
- sladká i pálivá paprika
- sušený libeček
- 200 g kořenové zeleniny
- 100 g másla
- hladká mouka na zahuštění
- sůl