Na 2. omáčku (tzatziki)
- okurka 1 kus
Na 3. omáčku (ostrá tomatová)
- kečup 1 lžíce
Na 1. omáčku (brusinková)
- sůl 1 špetka
Na 3. omáčku (ostrá tomatová)
- sůl 1 špetka
Na 2. omáčku (tzatziki)
- sůl 1 špetka
Head
- pepř 1 špetka
Na salát
- cukr 1 špetka
Postup přípravy
1
Vepřové i kuřecí maso si naložíme den až dva předem
Mírně naklepeme krkovičku, dáme do misky, přidáme olej, rozetřený česnek, grilovací koření, chilli, sůl a pepř
Na kuřecí paličky si v oleji rozmícháme utřený česnek, sůl, pepř a vše necháme přikryté uležet v miskách
Maso vyudíme v domácí udírně
2
Brambory ve slupce omyjeme, dáme vařit a poloměkké vypneme
Poté je vyndáme, rozpůlíme, do řezu dáme kus másla, drcený kmín, sůl
Zabalíme je jednotlivě do alobalu a necháme je dopéct v horké troubě
3
Na salát rozkrájíme zeleninu, smícháme dohromady, na zálivku použijeme ocet, vodu, sůl, cukr, bílý pepř
4
Suroviny na omáčky v případě potřeby nastrouháme nebo pokrájíme a smícháme se smetanou, bylinkami a kořením, či s protlakem a kečupem na tři dipy k masu