Suroviny
- olivový olej 11/2 hrnku
- bílý vinný ocet 1/2 hrnku
- cukr 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- ančovička (nasekané) 5–15 ks
- brambory 1,5 kg
- petrželka (nasekaná) 1/3 hrnku
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Smíchejte olivový olej, ocet, nakrájený česnek, hořčici a ančovičky. Můžete použít mixér nebo vše promíchat ručně.
- Uvařte brambory doměkka.
- Rozkrájejte ještě teplé brambory a v míse je smíchejte s jarní cibulkou, petrželkou a ančovičkovou zálivkou.
- Salát můžete podávat teplý, nebo jej nechat vystydnout. Těsně před podáváním ho dochuťte. (Před solením ho ochutnejte – ančovičky jsou dosti slané.) Můžete ho také uchovat v lednici několik dní.