reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Špagety alla carbonara s hříbky
Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně Špagety alla carbonara s hříbky

Špagety alla carbonara s hříbky

Hodnoceno: 6x
Ve střední Itálii se pasta alla carbonara, což by se dalo přeložit jako „těstoviny po uhlířsku“, připravuje pouze z několika málo ingrediencí: syrových vajec, nastrouhaného slaného sýra, křupavé pancetty (či guanciale) a spousty černého pepře. Pokrm lze vylepšit přidáním dalších surovin, jako jsou hříbky, jež se skvěle hodí k pancettě.
do 30 minut
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. V hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém plamenu olej. Přidejte česnek a restujte cca 1 minutu dozlatova, poté ho z pánve odeberte. Přidejte pancettu, kterou restujte cca 6 minut, dokud nemá křupavé kraje. Děrovanou kuchyňskou lžící přendejte pancettu na talíř. Do pánve nyní dejte houby a ty opékejte 6–8 minut dozlatova. Přidejte již připravenou pancettu a víno a vařte cca 3 minuty, dokud tekutina nezhoustne. Poté odeberte z plotýnky. 
  2. Ve velkém hrnci s řádně osolenou vroucí vodou vařte cca 7 minut špagety, dokud nejsou al dente. Pak vodu slijte – ¼ šálku si jí však ponechte. Ve velké míse smíchejte dohromady parmazán, pecorino, petržel a vejce a během míchání přikapávejte vodu z těstovin, dokud není směs hladká. Přidejte špagety spolu se směsí pancetty, hub a vína. Osolte a pořádně opepřete. Celý pokrm promíchejte a poté ihned podávejte. 
Špagety alla carbonara s hříbky
Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně Špagety alla carbonara s hříbky

reklama

Saveur: Šťastná italská kuchyně

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!