Špagety alla carbonara s hříbky

Moje hodnocení
10x

Ve střední Itálii se pasta alla carbonara, což by se dalo přeložit jako „těstoviny po uhlířsku“, připravuje pouze z několika málo ingrediencí: syrových vajec, nastrouhaného slaného sýra, křupavé pancetty (či guanciale) a spousty černého pepře. Pokrm lze vylepšit přidáním dalších surovin, jako jsou hříbky, jež se skvěle hodí k pancettě.

6 porcí
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém plamenu olej. Přidejte česnek a restujte cca 1 minutu dozlatova, poté ho z pánve odeberte. Přidejte pancettu, kterou restujte cca 6 minut, dokud nemá křupavé kraje. Děrovanou kuchyňskou lžící přendejte pancettu na talíř. Do pánve nyní dejte houby a ty opékejte 6–8 minut dozlatova. Přidejte již připravenou pancettu a víno a vařte cca 3 minuty, dokud tekutina nezhoustne. Poté odeberte z plotýnky.
  2. Ve velkém hrnci s řádně osolenou vroucí vodou vařte cca 7 minut špagety, dokud nejsou al dente. Pak vodu slijte – ¼ šálku si jí však ponechte. Ve velké míse smíchejte dohromady parmazán, pecorino, petržel a vejce a během míchání přikapávejte vodu z těstovin, dokud není směs hladká. Přidejte špagety spolu se směsí pancetty, hub a vína. Osolte a pořádně opepřete. Celý pokrm promíchejte a poté ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty