Špagety alla carbonara s hříbky
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Špagety alla carbonara s hříbky
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně
Ve střední Itálii se pasta alla carbonara, což by se dalo přeložit jako „těstoviny po uhlířsku“, připravuje pouze z několika málo ingrediencí: syrových vajec, nastrouhaného slaného sýra, křupavé pancetty (či guanciale) a spousty černého pepře. Pokrm lze vylepšit přidáním dalších surovin, jako jsou hříbky, jež se skvěle hodí k pancettě.
Postup přípravy
-
V hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém plamenu olej. Přidejte česnek a restujte cca 1 minutu dozlatova, poté ho z pánve odeberte. Přidejte pancettu, kterou restujte cca 6 minut, dokud nemá křupavé kraje. Děrovanou kuchyňskou lžící přendejte pancettu na talíř. Do pánve nyní dejte houby a ty opékejte 6–8 minut dozlatova. Přidejte již připravenou pancettu a víno a vařte cca 3 minuty, dokud tekutina nezhoustne. Poté odeberte z plotýnky.
-
Ve velkém hrnci s řádně osolenou vroucí vodou vařte cca 7 minut špagety, dokud nejsou al dente. Pak vodu slijte – ¼ šálku si jí však ponechte. Ve velké míse smíchejte dohromady parmazán, pecorino, petržel a vejce a během míchání přikapávejte vodu z těstovin, dokud není směs hladká. Přidejte špagety spolu se směsí pancetty, hub a vína. Osolte a pořádně opepřete. Celý pokrm promíchejte a poté ihned podávejte.
Špagety alla carbonara s hříbky
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Špagety alla carbonara s hříbky
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně