archiv Rio Mare

Špagety carbonara s tuňákem a pórkem

Moje hodnocení
5x

Klasické špagety carbonara jsou připraveny s pancettou či guanciale a krémovou omáčkou ze žloutků a parmazánu. Tento základ lze ale obměňovat podle chuti a stavu lednice. Místo klasiky zkuste tentokrát použít kvalitního tuňáka z konzervy a svěží pórek.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte špagety a vařte al dente.
  2. Mezitím očistěte pórek a nakrájejte na tenké kroužky, osmahněte jej na trošce oleje, dokud nezezlátnou, a osolte.
  3. V misce rozšlehejte žloutky a jedno celé vejce s parmazánem, přidejte trochu vody z těstovin a pokračujte ve šlehání, než bude konzistence připomínat krém.
  4. Slijte vodu ze špaget a přidejte k nim směs vajíček s parmazánem. Dobře promíchejte. Přidejte pórek a tuňáka.
  5. Posypte petrželkou a opepřete dle chuti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Rio Mare


Přečtěte si také

Recepty