reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Špagety carbonara s tuňákem a pórkem
Autor: archiv Rio Mare Špagety carbonara s tuňákem a pórkem

Špagety carbonara s tuňákem a pórkem

Hodnoceno: 4x
Klasické špagety carbonara jsou připraveny s pancettou či guanciale a krémovou omáčkou ze žloutků a parmazánu. Tento základ lze ale obměňovat podle chuti a stavu lednice. Místo klasiky zkuste tentokrát použít kvalitního tuňáka z konzervy a svěží pórek.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte špagety a vařte al dente.
  2. Mezitím očistěte pórek a nakrájejte na tenké kroužky, osmahněte jej na trošce oleje, dokud nezezlátnou, a osolte.
  3. V misce rozšlehejte žloutky a jedno celé vejce s parmazánem, přidejte trochu vody z těstovin a pokračujte ve šlehání, než bude konzistence připomínat krém.
  4. Slijte vodu ze špaget a přidejte k nim směs vajíček s parmazánem. Dobře promíchejte. Přidejte pórek a tuňáka.
  5. Posypte petrželkou a opepřete dle chuti.
Špagety carbonara s tuňákem a pórkem
Autor: archiv Rio Mare Špagety carbonara s tuňákem a pórkem

reklama

Související témata: carbonara , těstoviny , tuňák , Hlavní jídla

reklama