Suroviny
- tuňák v olivovém oleji (Rio Mare) 2 balení po 80 g
- špagety 350 g
- pórek 1 ks
- žloutek 2 ks
- vejce (celé ) 1 ks
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- olivový olej 50 ml
- hladkolistá petržel 1 snítka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte špagety a vařte al dente.
- Mezitím očistěte pórek a nakrájejte na tenké kroužky, osmahněte jej na trošce oleje, dokud nezezlátnou, a osolte.
- V misce rozšlehejte žloutky a jedno celé vejce s parmazánem, přidejte trochu vody z těstovin a pokračujte ve šlehání, než bude konzistence připomínat krém.
- Slijte vodu ze špaget a přidejte k nim směs vajíček s parmazánem. Dobře promíchejte. Přidejte pórek a tuňáka.
- Posypte petrželkou a opepřete dle chuti.
Špagety carbonara s tuňákem a pórkem Zdroj: archiv Rio Mare