Suroviny
- Olivový olej 2 lžíce
- šalotka nakrájená najemno 1 ks
- česnek nakrájený na tenké plátky 2 malé stroužky
- čerstvý nebo rozmrazený hrášek 225 g
- čerstvé nebo rozmrazené zahradní boby 100 g
- himálajská růžová sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- bezlepkové špagety 180 g
- Žloutek 2 ks
- nastrouhaný polotvrdý kozí sýr 80 g
- lístky čerstvé máty, polovina nakrájená, polovina vcelku 2 velké hrstě
- červená chilli paprička nakrájená na kolečka (nemusí být) 1 ks
Postup přípravy
- Ve velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olivový olej a krátce na něm orestujte šalotku, česnek, hrášek a boby. Rendlík mějte přiklopený, aby se zelenina lehce dusila. Podle chuti osolte a opepřete.
- Mezitím přiveďte k varu velký hrnec vody, osolte ji a podle návodu na obalu v ní uvařte těstoviny. Poté je důkladně sceďte.
- V misce smíchejte žloutky s polovinou kozího sýra a nakrájenou mátou a opepřete.
- Pomocí kleští přeneste uvařené scezené špagety do rendlíku se šalotkovou směsí a rendlík postavte na velmi mírný oheň. Přilijte ochucené žloutky a kleštěmi v nich obracejte špagety, aby se obalily a žloutek zhoustl.
- Podávejte posypané zbývajícím sýrem a ozdobené mátovými lístky, popřípadě i chilli papričkou.