Hráškové spaghetti carbonara
Zdroj: Opravdu zdravě
Hráškové spaghetti carbonara
Zdroj:
Opravdu zdravě
Moje hodnocení
4x
I když chcete jíst zdravě a bez lepku, můžete si dopřát mísu kouřících krémových těstovin. Stačí jen trochu upravit klasický recept a není potřeba se vzdávat tohoto úžasného jídla z dětství.
2 porce
30 minut
Suroviny
Olivový olej
2 lžíce
šalotka nakrájená najemno
1 ks
česnek nakrájený na tenké plátky
2 malé stroužky
čerstvý nebo rozmrazený hrášek
225 g
čerstvé nebo rozmrazené zahradní boby
100 g
himálajská růžová sůl
čerstvě mletý černý pepř
bezlepkové špagety
180 g
Žloutek
2 ks
nastrouhaný polotvrdý kozí sýr
80 g
lístky čerstvé máty, polovina nakrájená, polovina vcelku
2 velké hrstě
červená chilli paprička nakrájená na kolečka (nemusí být)
1 ks
Postup přípravy
Ve velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olivový olej a krátce na něm orestujte šalotku, česnek, hrášek a boby. Rendlík mějte přiklopený, aby se zelenina lehce dusila. Podle chuti osolte a opepřete.
Mezitím přiveďte k varu velký hrnec vody, osolte ji a podle návodu na obalu v ní uvařte těstoviny. Poté je důkladně sceďte.
V misce smíchejte žloutky s polovinou kozího sýra a nakrájenou mátou a opepřete.
Pomocí kleští přeneste uvařené scezené špagety do rendlíku se šalotkovou směsí a rendlík postavte na velmi mírný oheň. Přilijte ochucené žloutky a kleštěmi v nich obracejte špagety, aby se obalily a žloutek zhoustl.
Podávejte posypané zbývajícím sýrem a ozdobené mátovými lístky, popřípadě i chilli papričkou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.