Vitello tonato

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vitello tonato Foto:
Vitello tonato
Foto: Už dost šéfe!

Tento tradiční italský pokrm je ideální jako předkrm ke slavnostnímu menu nebo jako chuťovka na večírek s přáteli.

Suroviny
telecí kýta 400 g
konzervovaný tuňák v oleji 170 g
ančovičky 2 ks
kapary 4 lžíce
majonéza 100 g
červená cibule, nasekaná na jemno 30 g
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Okořeněnou telecí kýtu vytvarujte do válečku, svažte provázkem a ze všech stran opečte. Uložte ji do trouby předehřáté na 140 °C. Zhruba na 15 minut.

2

Za pomoci kuchyňského robota rozmixujte v míse okapaného tuňáka, ančovičky a cibulku. Přidejte majonézu a dle chuti trochu citronové šťávy. Vše společně promíchejte.

3

Upečenou kýtu zbavte provázku a nechte vychladnout. Nakrájejte ji na tenké plátky a rozdělte na talíře.Každou porci přelejte omáčkou z tuňáka, navrch dejte kapary a ihned podávejte.

Už dost, šéfe!Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii avzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Videa

reklama

reklama