Špíz
- kuřecí prsní řízek 500 g
- cibule
- červená paprika 2
- zelená paprika 2
- mango
- olej
- kečup
- grilovací koření
- gyros koření
Domácí dip
- bílý jogurt 1 kelímek
- majonéza sáček
- grilovací koření dle chuti
- kečup dle chuti
- sušený česnek 1 ML
- sušená cibule 1 ML
Postup
- Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do misky. Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k masu do misky. Červenou a zelenou papriku omyjeme a nakrájíme na kostičky, přidáme také do misky.
- Cibuli oloupeme, vyndáme měsíčky a přidáme do misky. Do misky dáme olej, koření, kečup, vše promícháme a dáme chladit do ledničky na hodinu. Poté pečeme na 200 °C cca 25 minut.
- Brambory oloupeme a nakrájíme, omyjeme a dáme vařit, dokud brambory nezměknou. Do uvařených brambor přidáme strouhaný čedar a máslo. Vše důkladně rozšťoucháme.
- Na domácí dip vše dáme do misky, zamícháme a dáme chladit.
Autor receptu: Jakub Šmolík
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!