Teplý salát z čočky

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Teplý salát z čočky  Foto:
Teplý salát z čočky
Foto: S vášní pro jídlo

Není třeba brát bílkoviny jen z masa, luštěniny jsou taky jejich vynikajícím zdrojem. Teplý salát je skvělý jen tak, jako hlavní jídlo, ale uplatnění najde i jako příloha. Doporučuju použít čočku menší velikosti, v tomto receptu je použita beluga, černá drobná čočka, která je uvařená za chvíli.

Suroviny
čočka beluga 100 g
šalotka
červená paprika 1/2 ks
žlutá paprika 1/2 ks
sušená rajčata
trochu oleje ze sušených rajčat
sůl
pár kapek citronové šťávy
hladkolistá petržel 1 snítka
vlašské ořechy 1 hrst
parmazán
Postup
1

Čočku propláchněte, zalijte dle návodu vodou a vařte asi 20 minut doměkka. Čočku slijte a dejte stranou.

2

Mezitím na pánvi nechte krátce nasucho opražit ořechy.

3

Na oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou šalotku a na drobné kostičky nakrájené papriky. Přidejte nasekaná sušená rajčata a vše opékejte ještě přibližně 5 minut.

4

K zelenině přidejte okapanou čočku, zakápněte šťávou z citronu a společně opékejte dalších 5 minut, až se chutě propojí a tekutina ze zeleniny a citronu odpaří.

5

Hotový salát osolte, opepřete, vmíchejte nadrobno nasekanou petržel, ořechy a na talíři zastrouhejte hoblinkami parmazánu.

Teplý salát z čočky  Foto:

Teplý salát z čočky                                                                                Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama