Postup přípravy
Zapékací nádobu vymažeme máslem
Na másle orestujeme dozlatova strouhanku a necháme vychladnout
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky
Nádobu vysypeme strouhankou a zaplníme jablky, ořechy, rozinkami, strouhankou a skořicovým cukrem
Vše pokapeme rozpuštěným máslem
Nakonec bohatě zasypeme drobenkou a zapečeme v troubě při 200 °C, dokud drobenka nezrůžoví
Podáváme horké s vanilkovou zmrzlinou a trochou šlehačky
Dezert
Zapečená jablka s drobenkou a vanilkovou zmrzlinou (vlastní recept)
Ingredience:
- 7 jablek
- 100 g rozinek
- 200 g strouhanky
- 200 g mletého cukru se skořicí
- 200 g hrubě nasekaných vlašských ořechů
- 150 g přepuštěného másla
Drobenka:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 200 g másla
- 150 g cukru
- 4–8 kopečků vanilkové zmrzliny
- šlehačka